Behoud HAP

14.500 Handtekeningen voor behoud HAP

Behoud HAPOnline, op straat en bij de winkels wordt de petitie behoud HAP massaal getekend. Soms staat er zelfs een rij om te kunnen tekenen. Iedereen die we spreken is verontwaardigd dat de zorg stapje voor stapje afgebroken wordt in en rondom Woerden.

De online petitie vind u hier: https://behoudsehhapwoerden.petities.nl

 

Het komende weekend kunt u ook tekenen op de jaarmarkt van Montfoort en bij de familieavond van de Woerdense VakantieWeek.

Verontwaardiging is groot

Veel Inwoners luchten hun hart als zij op straat de petitie tekenen. Oudere inwoners uiten hun ongeloof hoe het kan dat er ooit twee ziekenhuizen waren en nu nog maar een uitgekleed ziekenhuis overblijft. Zonder auto is de zorg ’s avonds en ’s nachts zo goed als onbereikbaar geworden. Een taxi nemen ’s nachts naar Leidsche Rijn of Nieuwegein is kostbaar, zo wordt met ons gedeeld. En een ambulance bel je natuurlijk ook niet zomaar. Behoud HAP is toch wel minimale voor Woerden en omgeving.

Ouders delen hun ervaringen die ze hebben met hun jonge kinderen. Het is niet gelukkig niet levensbedreigend wordt erbij verteld, maar de irritatie loopt wel op. Vrijdag aan het begin van avond worden ze eerst naar Nieuwegein of Leidsche Rijn gestuurd voor spoedeisende hulp (SEH). Er wordt een medicijn voorgeschreven. Gaan ze weer op pad enĀ  komen iets na 22 uur bij de apotheek. Helaas is deze dicht, want deze sluit om 22 uur. Vervolgens worden ze doorverwezen naar Gouda. Hier aangekomen blijkt het medicijn niet op voorraad te liggen. De volgende ochtend is het weer beschikbaar. Na een avond en nacht toeren en zeulen met je kind kom je midden in de nacht pas weer thuis. Met het gevoel van het kastje naar de muur te zijn gestuurd.

Behoud HAP

Behoud HAP

De grootste verontwaardiging is dat wij allemaal 100 euro of meer per maand betalen voor onze zorg, maar dat de besluiten zonder de inwoners genomen worden. Bij de fusie van het Hofpoort Ziekenhuis hadden de inwoners geen stem. Ook bij het besluit over de SEH hadden de inwoners geen stem. Bij het sluiten van HAP hebben de inwoners geen stem. De inwoners laten wel massaal hun stem horen via de petitie. De stem van inwoners moet anno 2017 ook onderdeel worden van de besluiten in zorg.

Deze actie is gestart door verontruste inwoners met steun van de lokale politieke partijen Inwonersbelangen, LijstvanderDoes en SP Woerden. Lees hier alles over de actie.