Acties behoud HAP en SEH Woerden

Acties behoud HAP en SEH Woerden

Acties behoud HAP en SEH WoerdenVolop acties behoud HAP en SEH Woerden – Er wordt volop actie ondernomen om de HAP (Huisartsenpost) en SEH (Spoedeisende eerste hulp) te behouden in Woerden. De gemeenteraad heeft gisteravond unaniem opgeroepen om er alles aan te doen. Ook moet er een toets gevraagd worden bij de Inspectie van de Gezondheidszorg. Hoe is men tot een afweging gekomen om de HAP en SEH te sluiten? Zijn hier wel alle criteria in meegewogen.

De wethouder gaat komende maand overleggen met huisartsen uit Woerden en het Antonius Ziekenhuis. Is er misschien een HAP-Plus mogelijk. Deze is dan alleen in het weekend open. Er is ook contact met en aantal commerciƫle partijen om wel een volwaardige HAP en SEH te behouden.

Acties behoud HAP en SEH Woerden

Er zijn de nodige brieven verstuurd. Brieven naar de zorginstanties, verzekeraars en Tweede Kamerleden. De antwoorden van de zorginstanties en verzekeraars zijn bedroevend. Ze verwijzen naar elkaar, nemen geen eigen verantwoordelijkheid en geven aan niets aan de ontstane situatie te kunnen doen. Enkele kamerleden zijn actief geworden. Mede door benadering vanuit raadsleden zijn er vragen over de situatie in Woerden gesteld. Wilt u ook een brief sturen? Hier treft u ze aan.

Tot slot is de petitie al meer dan 3.500 keer ondertekend. Heeft u hem nog niet ondertekend? De spoedeisende hulp en de huisartsenpost in Woerden moeten blijven.