windmolens

Alle beoogde coalitiepartijen, ook Lijst van der Does, willen betalen voor windmolens

In de Kontakt – Woerdense Courant van afgelopen week was een persbericht van Lijst van der Does geplaatst. Hierin gaf deze lokale partij aan dat zij tegen windmolens blijven. Het bericht is onvolledig en kan daarmee de kiezers en inwoners op het verkeerde been zetten.

Wel meebetalen aan onderzoek hoe windmolens te plaatsen

Lijst van der Does geeft aan dat het tegen het plaatsen van 270 meter hoge windmolens blijft. De vraag is hoe dit te rijmen is met deelname aan een coalitie die veel geld wil uitgeven aan onderzoekbureaus om na te gaan hoe de 270 meter hoge windmolens er gaan komen. Alle beoogde coalitiepartijen, ook Lijst van der does, willen mee betalen aan deze dure onderzoeken. Hiermee breken ze met hun belangrijkste verkiezingsbelofte. Je kunt immers niet en tegen windmolens zijn en mee gaan betalen aan de onderzoeken waar ze geplaatst gaan worden.

Geld onderzoekbureau’s beter naar minima voor isolatie van hun woningen

Inwonersbelangen wil dat de mening van de inwoners van Molenvliet en Harmelen gerespecteerd wordt. De meerderheid van deze bewoners wil ze niet. In Harmelen is dit bijna 80%. Het geld dat uitgegeven wordt aan de onderzoekbureaus voor de windmolens kan beter besteed worden aan subsidies voor de minima om hun huizen beter te isoleren. Bespaar je gas uit Rusland, verminder je de CO2 uitstoot en zijn ze minder geld kwijt aan de hoog opgelopen energierekening.