Behoud HAP Woerden

Actie voor Behoud HAP Woerden

Actie voor behoud HAP Woerden

Behoud HAP Woerden
Doeke en Nelleke

Verontruste burgers in Woerden zijn een actie gestart om te proberen ten minste de HAP voor Woerden en omgeving te behouden. Ook Inwonersbelangen staat achter dit streven en wij gaan ze ook helpen met mankracht en oproepen via de websites en social media. Beetje bij beetje wordt de zorg in en rondom Woerden afgebroken. Eerst het Hofpoort. Nu de HAP en SEH. Dit moet stoppen.

Meedoen kan iedereen

De handtekeningenlijsten, posters en flyers zijn hier te downloaden:

Download hier de A4 petitie lijst

Download hier de flyer

Download hier de poster

Op naar minstens 10.000 handtekeningen

Beetje bij beetje verdwijnt de zorg in en rondom Woerden. Eerst werden we geconfronteerd met het opheffen van een goed lopend en pas volledig gerenoveerd ziekenhuis en nu zijn spoedeisende eerste hulp (SEH) en huisartsenpost (HAP) aan de beurt. Voor Doeke en Nelleke uit Linschoten is de maat meer dan vol: “Dit moet nu stoppen en als het kan komt een volwaardig Hofpoort ziekenhuis ook weer terug”.

“Vanuit de lokale politiek krijgen we ondersteuning en hulp van Inwonersbelangen, Lijst van de Does en SP Woerden, zij helpen ons met het materiaal en gaan mee de straat op.” Het doel is om deze zomer aan de slag te gaan om minstens 10.000 handtekeningen tegen de sluiting van de HAP op te halen. De door Shanon uit Kamerik gestarte petitie (https://behoudsehhapwoerden.petities.nl) voor het behoud van SEH en HAP is op dit moment door 4.200 mensen ondertekend. We willen met flyers hier meer bekendheid aan geven. Ook hebben we grote posters waarmee we de markten op gaan en op straat gaan staan. En er zijn petitielijsten die we bij de bibliotheken en gemeentehuizen leggen.

Behoud HAP Woerden

Behoud HAP WoerdenNelleke en Shanon: “Met de minstens tienduizend handtekeningen gaan we naar de zorgverzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit, huisartsen en de bestuurders van het Antonius ziekenhuis. Ze verwijzen allemaal naar elkaar voor wat betreft de verantwoordelijkheid van de afbraak van de gezondheidszorg in en rondom Woerden, maar niemand voelt zich verantwoordelijk. Ook willen we naar de Tweede Kamer om daar aandacht te krijgen voor wat er lokaal aan zorg afgebroken wordt. Men spreekt over een aanvaardbare reistijd, maar houdt geen rekening met de enorme verkeersdrukte op de A12 en A2 waardoor de reistijd doorgaans onaanvaardbaar lang is.”

Er zijn circa 30 vrijwilligers die zich gaan inzetten de komende tijd. Voor het Behoud HAP Woerden. Iedereen kan meehelpen. Meer informatie of aanmelden kan via de websites van de lokale partijen. Zo zijn de petitielijsten te downloaden op de sites van de lokale partijen en kunnen de inwoners ook zelf aan de slag. De drie partijen zien met lede ogen stapje voor stapje de zorg verdwijnen.

Wilma de Mooij van SP Woerden: “”dit zijn de effecten van de marktwerking in de zorg, marktverrijking ten koste van echte mensen met een zorgvraag, de menselijke maat is volledig zoek hier in Woerden.” Jaap van de Does van deLokale Partij Lijst van der Does: “Het is toch te gek voor woorden dat bij een stemming alle huisartsen van Woerden voor behoud waren en huisartsen van buiten Woerden met een krappe meerderheid besloten hebben om het te sluiten in Woerden.” Hendrie van Assem van Inwonersbelangen: “Alle organisaties in de gezondheidszorg roepen dat de zorg dichtbij georganiseerd moet worden maar dit gebeurt niet. Sterker nog de zorg komt steeds verder op afstand gezet en wordt hier lokaal afgebroken. Straks moeten we allemaal naar Utrecht voor onze huisarts, spoedeisende eerste hulp en ziekenhuis.”