Behoud het Hofpoort: politiek offensief

Woerden, 24 juni 2014

Twee plaatselijke politieke partijen starten a.s. woensdag 25 juni een groot offensief voor het behoud van het Hofpoort Ziekenhuis. Het gaat om een bereikbaar ziekenhuis met operatiekamers en ziekenhuisbedden. Voor een ziekenhuis die er is in geval van calamiteiten. Niet ondenkbaar in een regio met spoor, autowegen en vaarroutes. En niet op de laatste plaats voor het behoud van arbeidsplaatsen bij zowel het Hofpoort als de vele lokale bedrijven die werk in en rondom het ziekenhuis hebben.

De lokale partijen Inwonersbelangen en LijstvanderDoes starten met publieksacties. Alle inwoners van Woerden en omstreken worden gemobiliseerd om de petitie te tekenen. De petitie wordt aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid, aan het raad van bestuur van beide ziekenhuizen, de zorgverzekeraars en de Zorgautoriteit. Er zullen voorts flyers uitgedeeld worden in de wijken en kernen. Politieke partijen in de randgemeenten worden bij deze actie betrokken. Spandoeken worden opgehangen en een Facebook pagina is geopend: facebook.com/behoudhofpoort.

In de komende twee maanden zullen de betrokken partijen op de weekmarkt van Woerden aanwezig zijn voor informatie en het verzamelen van steunbetuigingen. Op dit moment staat de teller van de lopende petitie(behoudzuwehofpoort.petitie.nl) op bijna 7000. Inwoners kunnen ook actief meedoen. De online petitie kan onder alle vrienden, familie en collega’s bekend gemaakt worden. Of bij het verzamelen van handtekeningen offline. Vanaf donderdag zijn papieren lijsten beschikbaar (inwonersbelangen.nl). En er kan contact opgenomen worden via behoudhofpoort@inwonersbelangen.nl.

Met deze acties hoopt de politiek invloed te krijgen op het voorgenomen proces, mee te kunnen praten en zoveel mogelijk medische voorzieningen voor Woerden en omstreken te behouden. De partijen zijn bevreesd dat de huidige inzichten van het bestuur tot een fikse verarming van de medische voorzieningen voor Woerden en omstreken zullen leiden, onbereikbare spoedeisende eerste hulp en werkgelegenheid verloren zal gaan.

Dit kunnen we niet accepteren.

De lokale partijen,

Inwonersbelangen contactpersoon Jan-Hubert van Rensen tel.0616738533

LijstvanderDoes contactpersoon    Frans van de Geest       tel.0653377989