The0

Bestuursleden Theo en Hans krijgen speld bij afscheid van Zegveld Zorgt

Theo Nieuwendijk (71) en Hans van Kesteren (65) ontvingen eind maart de gemeentelijke zilveren speld. Ze kregen de onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor de zorgcoöperatie Zegveld Zorgt. De uitreiking, door wethouder Mariëtte Pennarts, vond plaats tijdens de ledervergadering van de coöperatie waar afscheid werd genomen van de twee bestuursleden.

Thomashuis

Theo is in 2006/2007 samen met zijn vrouw naar Zegveld gekomen om als zorgondernemers het Thomashuis op te zetten. Via het dorpsplatform raakte hij meer en meer betrokken bij het dorp. En zo ook bij de oprichting van Zegveld Zorgt. Als bestuurslid deed hij diverse activiteiten om van Zegveld Zorgt een succes te maken. Met uiteenlopende instanties voerde hij overleg en richtte hij zich op fondsenwerving. Met zijn ervaring als zorgondernemer slaagde hij ook hier goed in.

Hans van Kesteren was ook actief als bestuurslid bij Zegveld Zorgt. Ook hij overlegde met diverse instanties, hield zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën en organiseerde goed bezochte thema-avonden. 

Hans en Theo hebben beiden ook veel energie en tijd gestoken in de totstandkoming van de ouderenhuisvesting De Pionier. Hier zijn 23 appartementen gekomen en een ontmoetingsruimte waar activiteiten worden gehouden. Met hun tomeloze inzet en vasthoudendheid is De Pionier tot stand gekomen en vorig jaar geopend.

Theo voorzitter Inwonersbelangen

Theo is niet iemand die stil kan zitten. Twee jaar geleden is hij voorzitter geworden van Inwonersbelangen. Na zijn afscheid bij Zegveld Zorgt kan hij zich vol storten op de ontwikkelingen van de lokale partij die dit jaar alweer 30 jaar bestaat.