Betonnen palen, vuilnisperikelen en vliegtuigoverlast

7 november 2013

aanrijding

In de gemeenteraad heeft Johan Arentshorst namens Inwonersbelangen aandacht gevraagd voor 3 onderwerpen. Het gaat om:

  1. De slecht zichtbare betonnen palen in het verkeer,
  2. De vuilnisperikelen van de inwoners tussen de Kruisstraat en het Plantsoen,
  3. Overlast van laagvliegende vliegtuigen.

In de gemeente Woerden staan veel betonnen blokken of bollen. Veel daarvan zijn grijs en nauwelijks zichtbaar. Nu het eerder donker is en het herfstweer zijn intrede doet zie je ze nauwelijks. De inwoners van Woerden zijn gebaat bij het goed zichtbaar maken van deze betonblokken. Inwonersbelangen heeft opgeroepen om deze te voorzien van gele of witte reflecterende verf, kleine led lampjes, of een duidelijke gekleurde kap van rubber.

De inwoners tussen de Kruisstraat en het Plantsoen hebben nog steeds hun beloofde vuilcontainers niet. In 2008 is toegezegd dat dit afhankelijk was van de voortgang van de nieuwbouw op het terrein van de voormalige Opel-dealer. De inwoners moeten nu naar de Wagenstraat lopen en constateren dat deze vaak stuk of vol is. En dan wordt het afval naast de container gezet. De gevolgen zijn, vooral in het weekend, een vieze boel rondom de container. Inwonersbelangen wil voor deze inwoners op korte termijn een goede vuilniscontainer. Dus in overleg met de betrokken inwoners.

In september heeft de wethouder van Financiƫn aangegeven dat hij op bezoek zou gaan bij Schiphol. Om de geluidsoverlast van laagvliegende vliegtuigen over de gemeente Woerden aan te kaarten. Tot op heden hebben de inwoners nog niets van de wethouder vernomen. Inwonersbelangen is benieuwd naar de uitkomsten en heeft dit voorgelegd aan de wethouder.