Toeslagenaffaire Woerden

Bijstand voor gedupeerden toeslagenaffaire Woerden

Kan gemeente Woerden bijstand verlenen aan gedupeerden van de toeslagaffaire Woerden? Daarvoor pleit Inwonersbelangen bij gemeente Woerden. Gemeente Woerden heeft hiervoor een steunpunt opgericht. Meer informatie is te vinden via de website van Woerdenwijzer.

Toeslagenaffaire Woerden

Toeslagenaffaire nog lang niet voorbij

Inwonersbelangen is met velen nog steeds verbijsterd over de gang van zaken bij de toeslagenaffaire. Deze is nog lang ten einde. Zeker niet voor de gedupeerden, waarvan vele buiten hun schuld om in slechte omstandigheden zitten. Van financieel aan de grond zitten tot aan psychologische problemen. 

Snelle oplossing nodig voor slachtoffers toeslagenaffaire Woerden

Er is een helder onderzoeksrapport geschreven over wat er allemaal fout is gegaan. Dat het politieke consequenties heeft kan niet uitblijven. Daar hebben de gedupeerden in hun dagelijkse veroorzaakte misère niets aan. Daarvoor kan een snelle oplossing van hun persoonlijke problemen misschien iets aan verzachten. De gemeenten konden tot kort niets doen vanwege de AVG. Maar inmiddels is duidelijk geworden dat daar verandering in is gekomen. Het zou dus een goede zaak zijn als de gemeente Woerden dezelfde stappen zou zetten als bijvoorbeeld in Den Bosch.

De vragen 

  1. Is er bij de gemeente bekend of er in Woerden slachtoffers zijn van de toeslagenaffaire?
  2. Zo niet, wil de gemeente kijken/nagaan of deze er wel zijn in onze gemeente?
  3. Heeft de gemeente inmiddels al een meldpunt opgezet zoals geadviseerd door de VNG? En wil ze hierover breed communiceren met alle communicatiemiddelen die gemeente ter beschikking heeft?
  4. Is het college bereid om als deze mensen zich melden ze te helpen met het oplossen van hun problemen?

Reactie college van Woerden

Uit een inventarisatie blijkt dat er 15 gezinnen slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire in Woerden. Dit aantal kan nog oplopen. Vanzelfsprekend is het college bereid om de slachtofers toeslagenaffaire Woerden te helpen en ondersteuning te bieden. Hiervoor heeft Woerden onlangs een Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht. De gemeente roept slachtoffers van de toeslagenaffaire op zich hier te melden. Dat kan via Woerden Wijzer: info@woerdenwijzer.nl. Meer informatie via de website van Woerdenwijzer.