Defensie-eiland Woerden

Defensie-eiland Woerden: Smeedwerk en speelterrein

Op Defensie-eiland Woerden zijn nog wat afrondende werkzaamheden niet helemaal voltooid. Reeds eerder is de bereikbaarheid van hulpdiensten aangekaart en het parkeerbeleid. Onvoltooid zijn het terugplaatsen van het laatste kunstwerk en het opleveren van het speelterrein.

Defensie-eiland Woerden

Hugo Kotenstein: kunstwerken Defensie-eiland terug

Door het ontwikkelen van woningen op Defensie-eiland diverse kunstwerken tijdelijk weggehaald. Hugo-Kotenstein heeft zich de afgelopen jaren ingezet om deze kunstwerken weer terug te krijgen. Stichting Hugo Kotestein zet zich in voor historisch erfgoed in Woerden, Montfoort, Harmelen, Kamerik, Reeuwijk, Bodegraven en Oudewater, midden in het groene hart van Holland. De stichting is vernoemd naar de 17e eeuwse Woerdense stadstimmerman, bouwmeester/aannemer en gemeenteraadslid Hugo Kotestein.

Eén kunstwerk ontbreekt nog

Drie van de kunstwerken zijn er reeds terug geplaats. Eén ontbreekt er nog een. Dat is het smeedwerk welke door onderzoek van een betrokken inwoner weer boven water gekomen is. Toenmalig Burgemeester Hans Schmidt heeft destijds beloofd dat deze op zijn oorspronkelijke plek weer zichtbaar terug zou komen. Dat is bij de ingang van gebouw B.

Defensie-eiland Woerden Defensie-eiland Woerden

Speelterrein Defensie-eiland Woerden

In de plannen voor Defensie-eiland was ook voorzien in een speelterrein. Op afbeelding hierboven is te zien waar deze moet komen, ongeveer naast de Mandelabrug. Het speelterrein is er nog steeds niet. In juli 2019 heeft Inwonersbelangen vragen gesteld over de speeltoestellen. In haar antwoord gaf het college aan dat de speeltoestellen en speelterrein nog in productie was. Het overleg met de bewoners van het eiland zou nog overleg plaats vinden. Het overleg heeft plaatsgevonden. Aan de bewoners is toen toegezegd dat het uiterlijk oktober 2020 geplaatst zou worden.

Defensie-eiland Woerden

Vragen over afronding

Bovenstaande zaken over Defensie-eiland Woerden heeft Inwonersbelangen voorgelegd aan het College. De twee vragen van zijn:

  1. Wanneer kunnen we verwachten dat het smeedwerk weer op zijn oorspronkelijke plek terug gezet gaat worden?
  2. Kan het college zeggen in welk jaar het speeltoestel geplaatst gaat worden?

De vragen zijn hier te downloaden.