seniorenwoningen

Forse versnelling bouw seniorenwoningen nodig

In Woerden is de behoefte aan seniorenwoningen heel groot. Een schatting van de wachtlijst levert op dat er 700-1200 mensen per direct een seniorenwoning willen betrekken. Dit bleek uit een bezoek van Inwonersbelangen aan het Park Oudeland. Hier zijn meerdere voorzieningen geconcentreerd op één plek voor de senioren van gemeente Woerden.

Veel te weinig seniorenwoningen

In de gemeente Woerden zijn er veel te weinig seniorenwoningen. Hendrie van Assem: “Deze woningen in combinatie met de voorzieningen zijn zeer schaars. Ze zijn zeer gewild en we vernamen dat er een wachtlijst is van 700 huishoudens. Meer dan twee jaar wachten is eerder regel dan uitzondering. De wachtlijst voor urgente gevallen is zelfs een heel jaar. Deze mensen worden dan vaak met veel creativiteit in andere plaatsen ondergebracht. Ver weg van bekenden en vertrouwde omgeving.”

Inwonersbelangen wil een forse versnelling van nieuwbouw voor seniorenwoningen. Met het Park Oudeland als voorbeeld. Dit komt ook de doorstroming van de woningmarkt ten goede. Vaak verlaten senioren een gezinswoning. Hendrie van Assem: “Bij de komende begrotingsbehandeling gaan wij hier vol op inzetten. De spade moet nu de grond in!”

Veel voorzieningen

Het Park Oudeland biedt veel voorzieningen. Zo is er de eetkamer Bredius. Die is voor iedereen toegankelijk. Tijdens een wandeling kan hier een kopje koffie, thee, fris of (warme) lunch genuttigd worden. Er is een kapper en een huisartsenpraktijk. Het Centraal Station is dichtbij en het centrum is ook op loopafstand. Allemaal voorzieningen waar senioren graag dichtbij wonen. De woonvoorzieningen zijn divers. Zo zijn er onder meer koopappartementen met twee tot maximaal vier kamers, kleinere twee kamer- huurappartementen en het verpleeghuis.

seniorenwoningen
Alle 4 de kamers van het Logeerhuis zijn volledige “woningen” en hebben een vrolijk kleurtje!

Logeerhuis Bredius is een bijzondere voorziening

Vorig jaar is het logeerhuis Bredius aan het Park Oudeland ondergebracht. Dit is een voorziening waar personen die mantelzorg nodig hebben, variërend van één dag tot maximaal zes weken kunnen verblijven. Circa 80 vrijwilligers, ondersteund door twee beroepskrachten, nemen de mantelzorg dan op zich. Dit biedt ruimte en tijd voor degene die het hele jaar door de mantelzorg biedt om op adem te komen. En kan er weer energie opgedaan worden. Wil je meer weten over de mogelijkheden die het Logeerhuis biedt? Klik hier voor meer informatie. Ook voor sponsoring of je inzetten als vrijwilliger.