Hofpoort

Hofpoort: Ziekenhuis slecht bereikbaar

Bereikbaarheid ziekenhuis na fusie Hofpoort is een vraagteken (14 februari 2016)

HofpoortDe fusie tussen het Hofpoort Ziekenhuis en het Antonius lijkt een feit te zijn. De laatste mogelijkheden van bezwaren worden nog benut door Inwonersbelangen. Zo gaat de Nederlandse Zorgautoriteit dan eindelijk de documenten vrijgeven waarop zij besloten heeft de fusie goed te keuren. De effecten van de fusie worden ondertussen steeds duidelijker. Voor operaties moeten de inwoners van Woerden straks naar Nieuwegein of Leidsche Rijn. Dit geldt ook voor opnames in het ziekenhuis. Een van de vragen is of deze ziekenhuiszorg goed bereikbaar is voor de inwoners.

Er zijn nu plannen om de busverbinding via Montfoort (lijn 104) op te heffen. Het Antonius in Nieuwegein is met de bus dan alleen nog maar bereikbaar via Utrecht Centraal Station. In plaats van 50 minuten wordt de reis nu circa anderhalf uur. De vestiging in Leidsche Rijn is nog lastiger met de bus te bereiken. De reistijden vanuit andere wijken en kernen in de gemeente Woerden zijn nog vele malen slechter. Inwonersbelangen maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van het ziekenhuis voor hen die op het openbaar vervoer zijn aangewezen. Bijvoorbeeld ouderen en zij die slecht ter been zijn.

Het college en de coalitie in Woerden hebben zich altijd alleen willen richten op wat te doen als de fusie gerealiseerd is. Bijvoorbeeld dat zij zich willen inzetten voor goede bereikbaarheid van ziekenhuiszorg. Inwonersbelangen heeft het college vragen gesteld over hoe zij zich willen inzetten voor goede bereikbaarheid van ziekenhuiszorg. Bereikbaarheid vanuit alle kernen van Woerden. Dus ook vanuit Zegveld, Molenvliet, Harmelen en Kamerik.

De gestelde vragen over bereikbaarheid Ziekenhuis

  1. Is het college het eens met Inwonersbelangen dat ziekenhuiszorg goed en eenvoudig te bereiken moet zijn met het openbaar vervoer? En dat dit ook geldt voor de bezoekers van patiënten?
  2. Welke stappen onderneemt het college om directe verbindingen te realiseren met het openbaar vervoer vanuit Woerden naar de twee locaties van het Antonius Ziekenhuis?
  3. Welke stappen onderneemt het college om directe verbindingen te realiseren met het openbaar vervoer vanuit de kernen van gemeente Woerden (onder andere Zegveld, Harmelen, Kamerik en Molenvliet) naar de twee locaties van het Antonius Ziekenhuis?
  4. De reiskosten naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden zijn gering voor de inwoners van Woerden. Heeft het college ideeën hoe de reiskosten in de toekomst beperkt kunnen blijven voor de inwoners?

Download hier de gestelde vragen.