Hulp voor stijgende kosten energie

Hulp voor stijgende kosten energie – Woerden

Iedereen heeft of krijgt binnenkort te maken met de fors gestegen kosten voor stroom en gas. Het gaat dan ook om bijvoorbeeld de wijk -en dorpscentra en om de lokale omroep. Komt er ook hulp voor de stijgende kosten energie die gevolgen hebben voor de wijk -en dorpscentra en om de lokale omroep?

Organisaties komen mogelijk in de problemen.

De afgelopen weken hebben diverse organisaties Inwonersbelangen gevraagd wat  de gemeente Woerden gaat doen als deze instellingen hun energierekening niet meer kunnen voldoen. Door de oplopende energie prijzen en het ontbreken van een vast contract gaan diverse instellingen in de problemen komen. Of zijn al in grote problemen gekomen. Splinter heeft terecht hier al vragen gesteld over onze Inwoners, Woerden-Sport, Sportverenigingen enz.

Hulp voor stijgende kosten energie

Naar aanleiding hiervan heeft Inwonersbelangen de volgende vragen:

  1. Heeft de gemeente al enig zicht op de mogelijke omvang van deze problematiek?
  2. Weke stappen kan en wil de gemeente nemen om te zorgen dat er samen, met de wijk, dorpscentra en lokale omroep door deze crises tijd gekomen wordt?
  3. Wil de gemeente deze verenigingen/instellingen overeind houden als ze om dreigen te vallen?
  4. Is het instellen van een energie noodfonds hiervoor een oplossing?

De eerder gestelde vragen door onze collega’s voor hulp voor stijgende kosten energie zijn hier te vinden.

Inwoners die hulp zoeken

Als u voor uzelf, familie, vrienden of bekenden hulp zoekt voor de stijgende kosten dan kunt u daarvoor bij de gemeente terecht. Er kan gebeld met gemeente: 0348 – 428 600. Ook via Woerden Wijzer kan contact opgenomen worden.