Geen windmolens

Informatieavond over windmolens Woerden

Op 25 juni organiseert Inwonersbelangen een informatieavond over de plannen om windmolens te plaatsen bij woonwijken in gemeente Woerden en omliggende gemeenten.

Geen windmolens
Tegenwoordig hebben windmolens al tiphoogtes van 225 meter. Dat is tweemaal hoger dan de Domtoren in Utrecht.

In 2005 en 2014 is met succes voorkomen dat in de buurt van woonwijken grote windmolens geplaatst zijn in en rondom gemeente Woerden. Met de klimaatplannen en het nieuwe Provinciaal bestuur komen de windmolens weer in beeld. In de provincie Utrecht worden door de U16 gemeenten plannen gemaakt waar ze geplaats kunnen worden. Het verschil met 2005 en 2014 is dat er nu zelfs sprake is van windmolens met tiphoogtes van 225 meter. De Domtoren in Utrecht is slechts 112 meter hoog. Als deze molens bij woonwijken geplaatst worden geeft dit onder andere geluidsoverlast en slagschaduw (stroboscoopeffect) van november tot en met maart.

Informatieavond over windmolens in Woerden 25 juni

De fractie Inwonersbelangen organiseert op 25 juni 2019 een informatiebijeenkomst. Sprekers gaan in op de overlast die windmolens genereren, of er sprake is van waardedaling van woningen, wat de laatste stand van zaken is en welke mogelijkheden er zijn om plaatsing te voorkomen.

Iedereen is van harte welkom: 

  Datum:  Dinsdag 25 juni
  Inloop: 19.45 uur
  Start:  20.00 uur
  Locatie:  H20, Uithof 1, Harmelen

Wij stellen het prijs als men zich van tevoren aanmeld in verband met catering. Hier kunt u zich aanmelden.