Inwonersbelangen Gewoon Betrokken Dichtbij

Inwonersbelangen is de lokale partij in Woerden. In 2022 bestaat de partij alweer 30 jaar. In december 1993 is die opgericht. Een partij die gewoon, betrokken en dichtbij de inwoners staat (Inwonersbelangen Gewoon Betrokken Dichtbij).

Gewoon zoals jij en ik

Inwonersbelangen bestaat uit gewone mensen zoals jij en ik. Jong, oud, vrijgezel, vader, moeder opa en oma. Werkzaam als verpleegkundige, manager, veteraan, arts, loodgieter, ambtenaar en buschauffeur. Betrokken mensen die weten hoe men leeft in Woerden, Zegveld, Kamerik en Harmelen. Zich inzet als vrijwilliger voor een dorpshuis, jongerensoos, als verkeersregelaar, bij de bibliotheek of meewerkt aan een fiets voor ieder kind. Mensen die weten wat er speelt in de dorpen en wijken. Wij zijn ook mensen die vanuit de alledaagse nuchterheid zich inzetten voor een prettige leefomgeving in de wijk en straat. Inwonersbelangen wil de woningnood aanpakken, zorg weer bereikbaar maken en dat Woerden een groene gemeente is waar het prettig en fijn wonen is.

Uitsterfbeleid bomen exercitieveld
Kastanjebomen op het Exercitieveld zijn gelukkig behouden.

Betrokken bij wat er speelt

Woerden is volop in beweging. Het is de vraag of alles hierdoor in de gemeenteraad goed naar voren komt. Denk aan de voorgenomen kap van de kastanjebomen op het Exercitieveld, geen windmolens bij woningen, het parkeerbeleid of het Witte Anjerveld voor veteranen. Inwoners weten ons dan te vinden. We gaan het gesprek aan en bespreken wat handige stappen zijn. Zo zijn wij (Inwonersbelangen) gevraagd om mee te denken hoe voorkomen kan worden dat de voorgenomen kap van Kastanjebomen doorging. De daaruit voortgekomen werkgroep heeft een actieplan opgesteld waardoor het in de gemeenteraad duidelijk werd dat de kap niet nodig is. Betrokkenheid en betrokken worden is voor ons een vanzelfsprekendheid.

Inwonersbelangen Gewoon Betrokken Dichtbij

We zijn lokaal en altijd dichtbij

Het gaat bij Inwonersbelangen altijd om zaken die in gemeente Woerden spelen. We zijn dichtbij en worden bij van alles en nog wat betrokken. Zoals de geluidshinder die de bewoners ervaren na de reconstructie van het kruispunt Hollandbaan – Waardsebaan. Diverse bewoners hebben contact met ons opgenomen uit Molenvliet, Bloemenbuurt, Boerendijk en Hoge Rijndijk.  Andere voorbeelden zijn dat we opkomen voor zorg dichtbij en hebben ons ingezet voor een Corona teststraat, huisartsenpost en over het borstonderzoek tegen kanker in Woerden. Speeltuinen, iedere wijk een wijkcentrum, het afschaffen van de hondenbelasting en maatregelen tegen de geluidsoverlast van de A12 zijn zaken waar we ons voor blijven hardmaken.

Zorg in Woerden Inwonersbelangen Gewoon Betrokken Dichtbij

Iets voor jou? Inwonersbelangen Gewoon Betrokken Dichtbij

Herken jij je in de waarden van Inwonersbelangen Gewoon Betrokken Dichtbij. Lokaal actief en voel je je ook gewoon betrokken en dichtbij? Je kunt ons steunen door onze Facebookpagina te liken, je te abonneren op onze nieuwsbrief of lid te worden. Wil je politiek actief worden dan kan dat ook. Daarvoor kun je contact opnemen met Hendrie van Assem (06 3913 7890), fractievoorzitter van Inwonersbelangen.