Inwonersbelangen stelt driemaal 1 miljoen aan de kaak

13 november 2013

 

Dezibel

In de gemeenteraad heeft Jan-Hubert van Rensen, namens Inwonersbelangen, onnodige kosten die in de miljoenen lopen aan de kaak gesteld. Het zijn drie zaken die elk al meer dan een miljoen kosten.

De afgelopen maand zijn er, door de meerderheid van de gemeenteraad, miljoenen verdwenen zonder dat de inwoners hier iets voor terug hebben gekregen. Mede door het organiseren van geheime vergaderingen achter gesloten deuren is controle daarop gering.

Het gaat om:

1  De eindelijk openbaar gemaakte notulen over Defensie-Eiland. Met de aannemer is opnieuw onderhandeld en de gemeente schiet ervoor ruim een miljoen bij in;

2  De samenwerking met Oudewater is goedgekeurd. De inwoners van Woerden schieten hier niets mee op. Dit wordt onderstreept door een onafhankelijk onderzoek van Berenschot. Het bijzondere is dat de inwoners van Oudewater het niet eens willen. Bij elkaar kost het ruim een miljoen euro;

3  Op dit moment speelt het debacle rondom de ODRU (Omgevingsdienst Regio Utrecht). Door slechte aansturing lopen hier de verliezen al op tot 2 miljoen euro. Daar waar het in de gemeente Woerden nog allemaal geheim wordt gehouden spelen andere deelnemende gemeenten wel open kaart.

Inwonersbelangen vraagt zich af hoe driemaal 1 miljoen uit te leggen is aan de inwoners van Woerden. Terwijl er in Harmelen bezuinigd zou moeten worden op de voorzieningen (onder andere H20, Dezibel en de bibliotheek). Voor dit bedrag hadden ook 300 verenigingen een bijdrage van 10.000 euro kunnen ontvangen.