Receptie

Inwonersbelangen viert jubileum

ReceptieVrijdag vierde Inwonersbelangen het 25-jarig bestaan van de eerste lokale partij in de gemeente Woerden. Opgericht als Lijst 4 in de voormalige gemeente Harmelen werd de naam veranderd in Inwonersbelangen om zo, nadat Harmelen bij Woerden werd gevoegd, ook de Woerdense inwoners bij de partij te betrekken.

Het grootste succes waren de beginjaren toen de partij veel kiezers trok die tegen de destijds geplande grootschalige glastuinbouw waren. Het plan was dat de glastuinbouw van Vleuten-De Meern zou verkassen naar de Harmelerwaard om plaats te maken voor de bouw van Leidsche Rijn. Een ander item waar de inwonerspartij fel tegen streed was de komst van windmolens, nog steeds actueel.  Momenteel wordt Inwonersbelangen in de Woerdense raad vertegenwoordigd door Hendrie van Assem, de nestor van de partij.

Johan en Tony erelid

Ereleden Johan en Tony
De ereleden Johan Griffioen en Tony van der Wal met hun echtgenoten

Het feestje werd gehouden in het Dorpshuis in Harmelen waar wethouder Bolderdijk en collega-raadsleden het bestuur kwamen feliciteren bij de receptie. Daarna was er een gezellige bijeenkomst voor leden en oud-leden van Inwonersbelangen. Voor de liefhebbers werd er doorlopend een film vertoond en lagen er heel veel foto’s, brieven en raadstukken ter inzage die een mooie kijk gaven in het kleurrijke verleden van de lokale partij. Johan Griffioen en Tony van der Wal werden voor hun vele verdiensten benoemd tot erelid en kregen de daarbij behorende onderscheiding opgespeld.