Inwonersbelangen weer op volle sterkte

Inwonersbelangen weer op volle sterkte

Afgelopen donderdag zijn Erik Flore en Rob Heijna geïnstalleerd als fractie assistent voor Inwonersbelangen. De fractie is daarmee weer op volle sterkte na de verkiezingswinst van de gemeenteraadsverkiezingen.

Jeanet en Jan-Hubert raadslid gemeenteraad

Jeanet de Mari en Jan-Hubert van Rensen waren tot aan de verkiezingen fractie assistent. Beide zijn met de verkiezingswinst eind maart geïnstalleerd tot raadslid. Samen met Hendrie van Assem is dit de huidige fractie van Inwonersbelangen. Jacques Sistermans was de derde fractie assistent en gaat de komende jaren door. Met de installatie van Jeanet en Jan-Hubert waren er 2 vacatures voor fractie assistenten. Rob Heijna en Erik Flore hebben enthousiast gereageerd om hier invulling aan te geven. Afgelopen donderdag zijn ze formeel geïnstalleerd. Hiermee is Inwonersbelangen weer op volle sterkte.

Verschil tussen raadslid en fractie assistent

Een fractie assistent heeft een formele bevoegdheid in de lokale gemeentelijke politiek. Een korte uitleg is als volgt. Eenmaal per maand vergadert de gemeenteraad. Deze bestaat in Woerden uit 31 gekozen raadsleden. Hierin worden alle besluiten genomen. In de voorbereiding van de besluiten worden voorstellen ruim voor de maandelijkse vergadering gedeeld. De meeste voorstellen komen door van de wethouders. Deze voorstellen worden besproken in bijvoorbeeld politieke avonden. Dit zijn vergaderingen waarin politieke partijen de voorstellen uitgebreid bespreken, van gedachte wisselen en gewenste wijzigingen bespreken. Ook wordt besloten of een voorstel rijp is voor besluitvorming in de maandelijkse raadsvergadering. De fractie assistenten van gemeente Woerden hebben de formele bevoegdheid om tijdens politieke avonden het woord te voeren over de voorstellen.

Fractie Inwonersbelangen bestaat uit fractie assistenten en raadsleden

Bij Inwonersbelangen wordt er geen verschil gemaakt tussen fractie assistenten en raadsleden. In het fractieoverleg worden gezamenlijk de standpunten bepaald. Ook zijn er regelmatig leden bij het fractie overleg aanwezig die meepraten. Verder is het vooral samenwerken. In gesprek zijn met inwoners, informatie ophalen, nagaan wat de meningen zijn en afwegingen maken. Uiteindelijk het standpunt bepalen is de kern van de werkzaamheden. Dit is wat we samen met inwoners, ondernemers en instellingen al bijna 30 jaar als lokale partij in gemeente Woerden doen. Met Inwonersbelangen weer op volle sterkte. Gewoon, betrokken en dichtbij.