Kandidaten Inwonersbelangen gemeenteraadsverkiezingen

Kandidaten Inwonersbelangen gemeenteraadsverkiezingen 2022

Afgelopen week is er door de leden van Inwonersbelangen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. De 18 kandidaten zijn mensen zoals jij en ik. Jong, oud, vrijgezel, vader, moeder opa en oma. Werkzaam als verpleegkundige, manager, veteraan, arts, loodgieter, ambtenaar en buschauffeur. Mensen die gewoon, betrokken en dichtbij zijn.

Kandidatenlijst Inwonersbelangen gemeenteraadsverkiezingen

Hendrie van Assem

Hendrie van Assem is in juli van dit jaar al gekozen tot lijsttrekker. Als nestor van de gemeenteraad weet hij hoe hij zaken voor elkaar krijgt. “Het is vooral onder de mensen komen. Weten wat er speelt en dan samen optrekken. Mooie voorbeelden zijn het optrekken met inwoners voor het bouwen van woningen, het voorkomen van 250 meter hoge windmolens bij woonwijken en het Groene-hart of het behouden van de kastanjebomen op het Exercitieveld”, aldus Hendrie van Assem.

Jan-Hubert van Rensen

 De tweede op de lijst is Jan-Hubert van Rensen, tevens kandidaat wethouder voor Inwonersbelangen. Zowel zijn politiek-bestuurlijke als financieel-organisatorisch werkervaring kunnen van grote waarde zijn. De financiën van de gemeente staan er erbarmelijk voor. Jan-Hubert: “Er zijn veel mogelijkheden voor ombuigingen. Door de juiste keuzes en prioriteiten te stellen kunnen we veel bereiken voor de inwoners en ondernemers. Zaken die al lang spelen en alsmaar uitgesteld worden. Denk maar eens aan de westelijke randweg, die al in 1987 geadviseerd werd.”

Kandidatenlijst Inwonersbelangen gemeenteraadsverkiezingen

Jeanet de Mari

Jeanet de Mari is de derde kandidaat. Zij heeft veel ervaring in het vrijwilligerswerk. Zo is ze actief geweest als vrijwilliger als verkeersregelaar en bij de Kwakbollen in Harmelen. Ook is ze voorzitter geweest van Dezibel. Ze heeft een technische achtergrond. In het dagelijkse werk is ze Veiligheidskundige en Senior inspecteur en uitvoeringsbegeleider bij het spoor (ondergrondse infrastructuur). Met haar ervaring en kennis kan ze goed de vele plannen op het gebied van huisvesting, veiligheid, wegen en openbare ruimte beoordelen.

Alle 18 kandidaten Inwonersbelangen gemeenteraadsverkiezingen

Dit zijn de kandidaten die zich de komende tijd willen inzetten namens de inwoners van Woerden, Zegveld, Harmelen en Kamerik.

 1. Hendrie van Assem, Woerden
 2. Jan-Hubert van Rensen, Harmelen
 3. Jeanet de Mari, Harmelen
 4. Frans van Helden, Harmelen
 5. Jan van Leeuwen, Harmelen
 6. Jacques Sistermans, Harmelen
 7. Wim de Kruif, Harmelen
 8. Monique Coltof, Woerden
 9. Frans van Assem, Harmelen
 10. Gert-Jan van Pelt, Woerden
 11. Robert Stäb, Harmelen
 12. Lydia van Drunen, Woerden
 13. Theo Nieuwendijk, Woerden
 14. Corry Pels, Woerden
 15. Marcel Koopmans, Woerden
 16. Tony van der Wal, Harmelen
 17. Johan Griffioen, Harmelen
 18. Rob Heijna, Harmelen