vaccinatie Woerden

Na vragen Inwonersbelangen grootschalige vaccinatie Woerden

Inwonersbelangen maakte zich zorgen over de snelheid die geboden is op het moment dat er voldoende vaccins voorhanden komen voor de groep 18 tot 60 jarigen. Daarom heeft zij dit aangekaart bij de gemeente.

vaccinatie Woerden
Foto: Rhoda Baer

Zorgen om snelheid

Bij inwoners zijn er zorgen dat ze snel de vaccinatie kunnen krijgen. De vraag is of de overheid/Woerden er klaar voor is om dit op een goed georganiseerde wijze te laten plaatsvinden. Tot nu is gebleken dat er her en der soms steken vallen. Dat zou voorkomen moeten worden om geen kostbare tijd te verliezen in de strijd tegen Corona.

Vragen

Bovenstaande was aanleiding om vragen te stellen aan het college van gemeente Woerden. De vragen waren:

  1. Is er bij de gemeente bekend of er in Woerden locaties beschikbaar komen en waar?
  2. Is er een draaiboek dat direct in werking gesteld kan worden?
  3. Worden de nodige voorbereidingen getroffen (mensen, middelen, informatie, faciliteiten, etc.) zodat direct gehandeld kan worden als de vaccins beschikbaar zijn?
  4. Kan de Burgemeester ons hierin geruststellen met voldoende onderbouwing?

Vaccineren binnenkort in Woerden vanaf half februari

Het college antwoordde snel. Er komt een groot vaccinatiecentrum in Woerden. Voor de GGD wordt een geschikte locatie gezocht van ongeveer 2.000 tot 3.000 vierkante meter. Op dit moment zijn vier locaties in beeld. Hier is ruimte voor een grote tent en voor de nodige parkeerplaatsen.

Laagdrempelige vaccinatie Woerden

De GGD streeft ernaar om het vaccineren zo laag drempelig mogelijk te maken. In de regionale prikcentra worden in eerste instantie mobiele ouderen van 60 tot 75 jaar gevaccineerd geeft de GGD regio Utrecht aan. De GGD wil in de laatste week van februari in ieder geval in Woerden beginnen met vaccineren. 60 tot 75 jarige die niet mobiel zijn worden door de huisarts gevaccineerd. De planning van het Rijk gaat ervan uit dat de groep 18 tot 60 jaar vanaf april of mei gevaccineerd worden.

Lees voor informatie het artikel in het AD.