Onderhoud

Onderhoud Sportpark en Fietspaden

Scheuren wielerparcours Cromwijck door onderhoud

De afgelopen periode is er bij en rondom het sportpark Cromwijck onderhoud gepleegd. Ook is het wielrenners parcours opgelapt. Dat zag er prima uit. Daarna zijn de watergangen uitgebaggerd waarvoor gebruik is gemaakt van stalen rijplaten. Desondanks zijn er scheuren ontstaan door het gebruik van zware materialen. De scheuren zijn dusdanig dat dit niet zo kan blijven en er extra kosten gemaakt moeten worden.

 

Rood asfalt nu een lappendeken

Op het fietspad langs de Steinhagenseweg heeft men over een lang stuk werkzaamheden verricht. Het bestaande rode asfalt werd met zwart asfalt hersteld. Hiermee ontstaat er een fietspad met een onduidelijk beeld. Er is een lappendeken ontstaan die voorkomen had kunnen worden.

Onderhoud

Vragen over onderhoud in gemeente Woerden

Naar aanleiding van de twee voorbeelden over het onderhoud heeft Inwonersbelangen vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders van Woerden. De vragen zijn:

  1. Hoe kunnen de werkzaamheden (onderhoud) van verschillende uitvoerders beter op elkaar afgestemd worden? En wat is de oorzaak dat dit in bovengenoemde gevallen niet gebeurd is, of in elk geval dat het erop lijkt dat het niet afgestemd is?
  2. Wat zijn de extra kosten om het wielerparcours en fietspad te herstellen?
  3. Hoe komt het dat bij een reparatie niet het straatbeeld op een zelfde wijze word hersteld?
  4. Hoe zorgt de gemeente dat er controle op opgeleverd werk goed is uitgevoerd? En hoe voorkomt de gemeente dat er een lappendeken zoals rood/zwart asfalt ontstaat?