Ophoging Korenmolen

Ophoging Water- en Korenmolen weer uitgesteld

De wijk die in 1976 gebouwd is zou in 2001 al opgehoogd worden. Na meermaals uitstel hiervan zou het er toch echt dit jaar van komen. Helaas heeft de gemeente laten weten dat er weer uitstel komt. Op zijn vroegst in 2023 is Water- en Korenmolen pas aan de beurt.

Ophoging Korenmolen

Onacceptabel

Inwonersbelangen vindt het niet uitstel onacceptabel. De bewoners zijn het beu. Dit is breed te horen bij een bezoek aan de buurt. In het filmpje is te zien waar de verzakkingen veroorzaken. Opritten worden skihellingen genoemd en kuilen van 20 centimeter zijn met het blote oog zichtbaar. Erger zijn de gevolgen die niet zichtbaar zijn. Denk hierbij aan rioleringen die breken. Of problemen met elektriciteitskabels. Geregeld doet de straatverlichting het niet en is het in de buurt volkomen donker. Gevolgen zijn valpartijen en toenemende belemmering om bij de voordeur te komen. Al bij al een zeer onveilig gevoel.

Gemeente komt met onjuiste argumenten

De gemeente geeft aan dat vanwege bezuinigingen de ophoging niet kan. Wel wil de gemeente als goed gebaar enkele zeer urgente zaken doen. Bijvoorbeeld onveilige situaties en diepe kuilen aanpakken. Volgens de bewoners snijdt dit geen houdt. Dit is geprutst. De rioolbuizen zullen blijven breken en elektriciteitskabels zullen blijven knappen. Dat het bezuinigingen zijn waartoe door de gemeenteraad is besloten is onzin. De gemeente heeft een meerjarig onderhoudsplan. Het is eenvoudigweg een keuze van het college om andere onderhoudswerkzaamheden voorrang te geven.

Voorstel ingediend om verhoging dit jaar te realiseren

Ook het dorpsplatform vindt de situatie en werkwijze van de gemeente niet acceptabel. Ze hebben een brief gestuurd. Hierin geven ze aan dat het uitstel al de nodige schade veroorzaakt en de frustratie groeit.

Inwonersbelangen vindt dat de ophoging nog dit jaar gerealiseerd moet worden. Daarom hebben we een voorstel ingediend. Meer dan 20 jaar uitstel is onacceptabel. De kosten voor opknapwerkzaamheden is weggegooid geld. Hier is de link naar het voorstel.