Ouderwetse vuurwerkbrief aan Woerdense jeugd

Wij hebben aan het college vragen gesteld over hoe jongeren benaderd worden. Voor oud -en nieuw zijn jongeren door middel van een brief aangeschreven over vuurwerk. Een goede zaak. Alle lof hiervoor. Alleen is de vraag of de jongeren op deze wij goed bereikt worden. Van een aantal ouders hebben we deze boodschap gekregen. De brieven werden helaas door de kinderen niet geopend of direct na opening ongelezen weggelegd.

Communicatie en doelgroep benaderen is niet makkelijk

Communicatie en doelgroep bereiken is niet eenvoudig. Gemeente Woerden heeft hiervoor veel deskundige communicatiemedewerkers, persvoorlichters, etc. De vraag is hoe zij betrokken worden bij deze goede initiatieven? Hoe zijn zij in de organisatie gepositioneerd om de nodige boodschappen bij de doelgroep te krijgen.

De vragen

Wij hebben de volgende vragen gesteld:

  1. Is het college het met INWONERSBELANGEN eens dat er effectievere middelen zijn dan de doelgroep jongeren door middel van een formele brief te bereiken?
  2. Hoe worden de medewerkers van communicatie hierbij betrokken?
  3. Welke rol heeft communicatie in het realiseren van beleid binnen gemeente Woerden? Denk hierbij aan de onderdelen regelgeving, sancties, voorlichting, subsidies, etc. Denk hierbij aan doelgroep bepalen, gewenst effect definiĆ«ren, boodschap formuleren, communicatiemiddelen bepalen, etcetera. 

Eerste reactie burgemeester

Via de pers heeft de burgemeester een eerste reactie gegeven. We laten het oordeel over zijn reactie aan de lezer. Lees hier het artikel in het AD.