Petitie geopend voor behoud Hofpoort

Woerden,11 juni 2014

Hofpoort_petitie

Iedereen die wil dat het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden behouden blijft kan vanaf nu de petitie behoudzuwehofpoort.petities.nl tekenen.

Bij stukjes en beetjes komt naar buiten wat de toekomstplannen zijn voor het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. De laatste mededelingen van het bestuur zijn dat men aanstuurt op een fusie met het Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Alle klinische zorg (operaties en ziekenhuisbedden) gaat verdwijnen uit het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Inwonersbelangen vindt dit onbegrijpelijk en niet aanvaardbaar. Het ziekenhuis is financieel gezond, functioneert naar tevredenheid en is het spoedeisende hulp centrum van een regio met 150.000 inwoners.

Hofpoort Hendrie copy

 

Op 11 juni is Inwonersbelangen de petitie http://behoudzuwehofpoort.petities.nl gestart. Alle inwoners die het ermee eens zijn dat het Hofpoort een volwaardig ziekenhuis moet blijven kan haar of zijn stem laten horen. De petitie wordt aangeboden aan de minister van Volksgezondheid, Raad van bestuur van de ziekenhuizen en de zorgverzekeraars. Zij bepalen uiteindelijk of de huidige fusieplannen doorgezet worden of niet.

De petitie loopt tot en met begin september