Plaatsen reclamebord in Harmelen nabij Molenbrug

In de dorpskern Harmelen is onlangs door het Dorpsplatform een enquête gehouden waaruit blijkt dat een van de meest gevaarlijke punten het kruispunt bij de Molenbrug is.

Voor de reconstructie van de Dorpsstraat was daar een verhoogd plateau die zorgde dat in ieder geval de snelheid eruit gehaald werd. Nu is het een geasfalteerd wegdek zonder enige maatregelen waardoor het vele malen onveiliger is geworden voor met name de vele overstekende fietsers en voetgangers die de Harmelerwaard opgaan en afkomen.

Verzoek om plaatsing niet toe te staan

Door het voornemen van de gemeente toestemming te geven om voor de brug aan de Utrechtsestraatweg een reclamebord te plaatsen riep bij een aantal bewoners de vraag op en een verzoek om dat niet te doen in verband met de overzichtelijkheid van deze gevaarlijke situatie. Uit mails van betrokken ambtenaar blijkt dat er uiteindelijk een advies lag om hem in de lengte richting te plaatsen.De huidige situatie is nu dat hij er staat inclusief een opstelplaats om te kijken wat er op het bord staat.

De vragen van Inwonersbelangen:

  1. Wat is de rede􏰀 om􏰁 op zo’􏰀n gev􏰂aarlijke plek een􏰀 re􏰃la􏰁mab􏰄ord te plaatsen?􏰀
  2. En wat gaat het College doen met de uitkomsten van de dorpsenquêtte?
  3. Wat is het beleid van het plaatsen van borden en waaraan word deze getoetst?