huisartsenzorg

Publieksactie behoud huisartsenzorg van start

huisartsenzorgTijdens de koeienmarkt in Woerden starten we de publieksactie: “Huisarts waar bent u? Na 17 uur en in het weekend?” Voor bereikbare huisartsenzorg in en rondom Woerden.

We gaan dan via een groot spandoek de campagne starten. U bent van harte welkom om de start bij te wonen. Iedereen neemt iets mee wat “herrie” maakt. Een fluitje, twee pannendeksels, een trommel. Hiermee wordt luid en duidelijk duidelijk gemaakt dat we ook per 1 januari bereikbare huisartsenzorg willen. Ook na 17 uur.

Geen antwoord op vraag over bereikbare huisartsenzorg

Huisartsen in en rondom Woerden hebben geen gehoor gegeven aan de oproep om bereikbare huisartsenzorg buiten kantooruren te behouden. De 18.000 handtekeningen worden genegeerd. Onze brieven aan de huisartsen met daarin de oproep om hierover in gesprek te gaan zijn onbeantwoord.

Even op een rijtje:

  • De Woerdense huisartsen gaan na 17 uur en in het weekend huisartsenzorg verlenen in Leidsche Rijn. Alle inwoners moeten dan ook naar Leidsche Rijn. Ronduit een belachelijke situatie.
  • Huisartsenzorg is vanaf 1 januari nog maar gedurende 30% van de week beschikbaar in Woerden zelf. Er zijn in Woerden dierenartsenpraktijken die 24/7 dichtbij wel goed weten te regelen. Voor de Woerdenaren geldt dat 70% van de tijd waarop je een huisarts nodig hebt je deze ver weg van je woonplaats moet gaan zoeken.
  • De huisartsen houden vast aan achterhaalde definities waar hun cliënten niet om vragen. Clienten vragen niet om een volledig ingerichte “post” met daarachter de spoedeisende hulp. Dit is op een doordeweekse dag, tijdens kantoortijden, ook niet aanwezig. Een client wil een huisarts die bereikbaar is. Voor gevallen waarvoor je niet direct een ambulance belt, maar wel twijfelt of je naar een ziekenhuis moet. Dit kan uitstekend in de eigen praktijken van de huisartsen.

24 uurs huisartsenzorg: Regel dat!! We betalen er genoeg voor.