Senioren woningen in het oude Minkemapand

Inwonersbelangen wil meer woningen voor jong en oud. Senioren woningen in het oude Minkemapand is een kans. Helaas duurt het erg lang. Het is al weer 5 jaar geleden dat inwoners met dit idee aanklopte bij de gemeente Woerden. Zie ook eerdere berichten op onze website.

Foto AD \ Marnix Schmidt

Zorgondernemers de kans geven

In gemeente Woerden is een groot tekort aan woningen voor jong en oud. Voor ouderen die op zoek zijn naar een appartement kunnen deze niet vinden. Ongewild blijven ze zitten in woningen voor gezinnen en komt de doorstroming niet op gang. Jammer dan ook dat een initiatief van inwoners niet van de grond komt. Al weer vijf jaar geleden klopte zorgondernemers bij de gemeente aan om senioren woningen in het oude Minkemapand te realiseren.

Senioren woningen in het oude Minkemapand

De plannen van de zorgondernemers gaan uit van dertig woon/zorg-appartementen. Dit is een druppel op een gloeiende plaat. Er is ondertussen een wachtlijst waar meer dan 300  ouderen op staan. Als het zou lukken om voor elk van hen een seniorenwoning te realiseren komen er ook 300 gezinswoningen beschikbaar. Dus ook de doorstroom krijgt een dan impuls. In 1925 is het Minkemapand gebouwd. Het heeft trekjes van de Amsterdamse School. Opvallend zijn de grote ramen.

Onduidelijkheid waarom geen besluit

Het is onduidelijk waarom gemeente Woerden na vijf jaar nog geen besluit heeft genomen. De suggestie dat er gewacht wordt op de plannen voor de herinrichting van het stationsgebied worden ontkent door de gemeente. Wel vindt de gemeente het pand ongeschikt voor senioren woningen. Dit ligt vooral aan de monumentale status. Dit wil ook weer niet zeggen dat er geen senioren woningen in het oude Minkemapand kunnen komen.

Op de agenda gezet

Naar aanleiding van de vragen van de zorgondernemer is mede door Inwonersbelangen dit onderwerp op de agenda van de gemeente gezet. Hier kunt u het artikel in het AD lezen.