Sint & Piet: Wij wel!

Sint en Piet

Natuurlijk is de overgrote meerderheid van de inwoners van Woerden voor het feest van Sint & Piet. Inwonersbelangen, de stem van de inwoners, natuurlijk ook.

De absurde betutteling van de Verenigde Naties die op grote afstand ons volksfeest bekritiseerd is voor Inwonersbelangen aanleiding om het belang van een lokale partij te benadrukken.

De afgelopen weken is er veel te doen geweest over het feest van Sint & Piet. Vanuit de Verenigde Naties, een overheidsorganisatie die op wereldniveau opereert, is ons eigen Hollands feest zwaar bekritiseerd. Op een enkele Nederlander na vraagt iedereen zich af waar bemoeien ze zich mee. Dit is ook zo met de landelijke partijen die zich met lokale zaken menen te moeten bemoeien.

Wat moet een Tweede Kamer vinden van een westelijke randweg in Woerden? Of van water door de Rijnstraat, de verkeerssituatie in de Rembrandlaan/Boerendijk, of dat polder Wulverhorst groen moet blijven. Helemaal niets vindt Inwonersbelangen. Dit zijn lokale onderwerpen, waar inwoners hun stem moeten laten horen. Lokale partijen die helemaal geen binding hebben met landelijke partijen kunnen hier honderd procent zuiver mee omgaan. Er is geen persoonlijke belang van bijvoorbeeld een carrière die verder reikt dan het Woerdense. Of een partijdiscipline waar landelijke thema’s doorgevoerd moeten worden in een gemeente.

Inwonersbelangen roept alle inwoners op: Laat uw stem horen!