Rozenbrug

Slagboom Rozenbrug

Hoe komt deze slagboom bij de Rozenbrug. De slagboom gaat in het verlengde van de weg open en dicht. Hendrie van Assem snapt niet welk nut deze slagboom heeft.Rozenbrug

Opknapbeurt en verboden voor auto’s

De Rozenbrug ligt daar waar de Singel en de Oude Rijn in Woerden elkaar kruisen. De Rijnkade, de smalle weg langs de Rijn, is hier afgesloten voor auto’s. Er staan paaltjes in de weg waardoor het verkeer er niet door kan. Van Assem, “had de gemeente nog een slagboom over, staat het mooi of wil het niets aan de onduidelijkheid over laten? Het is mij echt een raadsel waarom de slagboom geplaatst is. Het is vooral zonde van het geld. Woerden staat er financieel al slecht voor.”

De brug werd in 1937 gebouwd. Onlangs is deze opgeknapt en is de slagboom geplaatst. Mogelijk is het geplaatst voor het langzame verkeer. Maar die zien het echt wel of de brug open of dicht gaat. 

Lees hier het bericht op RPL-Woerden. Ook het AD heeft er aandacht aan geschonken.

Rozenbrug

Vragen

Om de nut en noodzaak van het plaatsen van de slagboom te begrijpen heeft Inwonersbelangen vragen gesteld. 

De vragen zijn:

  1. Waarom is deze slagboom hier geplaatst gezien het feit dat de Rijnkade met palen afgesloten is voor auto’s (bord verboden voor auto’s)?
  2. Wie heeft de beslissing genomen om deze ze toch wel opmerkelijke slagboom te laten plaatsen.
  3. Wat heeft dit extra buiten het onderhoud van de brug gekost?
  4. Zou het college gezien de grote tekorten wat strakker op deze plannen kunnen sturen omdat je belasting geld maar een keer kan uitgeven?