Theo Nieuwendijk nieuwe voorzitter

Afgelopen week was de Algemene Ledenvergadering van Inwonersbelangen. Hierin is er afscheid genomen van Frans van Helden. Hij is ruim 5 jaar voorzitter geweest. Tot nieuwe voorzitter is Theo Nieuwendijk unaniem gekozen door alle leden.

Nieuwe voorzitter is al jaren lokaal actief

Theo is bekend van diverse lokale activiteiten. Zo is hij vele jaren brandweercommandant geweest. Samen met zijn vrouw heeft hij het kleinschalige Thomashuis in Zegveld opgezet en dit vele jaren gerund. Thomashuis Zegveld biedt plek aan 8 mensen met een verstandelijke beperking. Rondom het Thomashuis is veel ruimte voor de verschillende hobby’s en interesse van de bewoners. Ook hebben zij samen op twee locaties dagbesteding gerealiseerd. Rencenter heeft hij zich ingezet om Zegveld Zorg op te zetten.  Deze organisatie wil het welzijn van de inwoners verhogen en hun zelfredzaamheid bij ziekte of ouderdom vergroten. Zegveld Zorgt wil hierdoor bereiken dat inwoners die op hulp zijn aangewezen, zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk in het dorp kunnen blijven wonen. Vanuit hier heeft Theo ook een bijdrage geleverd voor de start van de Pionier, een nog te bouwen Levensloopbestendige appartementencomplex voor senioren in Zegveld.

Geen echt afscheid van Frans

Theo bedankte Frans voor zijn inzet de afgelopen jaren. Theo: “maar eigenlijk is het geen afscheid, hij staat immers als vierde op de stemlijst van Inwonersbelangen. Wij gaan ervan uit dat we bij de komende verkiezingen weer vier zetels halen en dan zien we Frans gewoon weer terug in de raad. Wij zijn altijd gewoon, betrokken en dichtbij.”

Met vertrouwen richting de verkiezingen

De kersverse voorzitter geeft ook aan dat we met vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet gaan. Er staat een goed team. Het verkiezingsprogramma is ontstaan uit de samenleving. We hebben de mensen om onze beloftes waar te maken. Klik hier om meer te lezen over het verkiezingsprogramma van Inwonersbelangen.