Witte Anjer Perkje in Woerden

Voorstel Witte Anjer Perkje in Woerden

Inwonersbelangen wil samen met het CDA en WeDo een Witte Anjer Perkje in Woerden. Dit als uiting voor de waardering voor de Nederlandse Veteranen. Op 24 juni wordt dit voorstel behandeld.

Witte Anjer Perkje in Woerden

Oproep Nationaal Comité Veteranendag

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Lees hier meer over het initiatief.

In 2005 eerste Witte Anjer Perkje

In 2005 is de Witte Anjer in Nederland geïntroduceerd als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen. In juni 2019 legde de gemeente Leeuwarden als eerste gemeente in Nederland een Witte Anjer Perkje aan, om hun veteranen te eren en te waarderen. Dit speciale perk bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan, en na de Nederlandse Veteranendag. Het Nationaal Comité Veteranendag is sindsdien actief op zoek naar andere Nederlandse gemeenten om het voorbeeld van de gemeente Leeuwarden te volgen

Witte Anjer Perkje in Woerden

Inwonersbelangen doet samen met het CDA en WeDo het voorstel voor een Witte Anjer Perkje in Woerden. Ze vragen of het college samen met lokale veteranen en/of de Stichting Veteranen Lopikerwaard wil op te trekken voor de invulling. Ook om samen een geschikte locatie te vinden. Het perkje moet voorzien worden van een informatiebord met uitleg over de betekenis van het symbool van de witte anjer en veteranen.

Voorstel Witte Anjer Perkje in Woerden

Het hele voorstel wordt gedaan in de gemeenteraad van 24 juni. Hier is de  Motie Witte Anjer Perkje te downloaden.