Windmolens Reijerscop zichtbaar in Harmelen

Windmolens Reijerscop straks zichtbaar in Harmelen, 19-6-2021.
Vandaag hebben de inwoners van Reijscop in Harmelen zichtbaar gemaakt wat de plannen voor de windturbines van 240 meter hoog gaan betekenen voor Harmelen. Ze worden straks voor groot deel in Harmelen zichtbaar. Wilt u net als Inwonersbelangen dat er in gemeente Woerden geen plek is voor grote windmolens? Dan kunt u dit delen met de raadsleden: raadsleden@woerden.nl. Meer informatie kunt u hier vinden: www.woerden.nl/inwoners/duurzameopwek

windmolens Reijerscop zichtbaar in Harmelen

Bewoners van Reijerscop in gesprek met raadsleden

Vandaag zijn bewoners van Reijerscop in gesprek gegaan met raadsleden over de plannen van Windturbines. Inwonersbelangen heeft zich de afgelopen 20 jaar hard gemaakt om te voorkomen dat er windmolens komen in gemeente Woerden. Ook dit keer doen we er alles aan om dit te voorkomen. Daarom was Inwonersbelangen ook aanwezig bij deze bijeenkomst.

240 meter lang spandoek

De bewoners van Reijerscop hadden een spandoek van 240 meter lang gehangen aan de bomen van de Blindeweg. Hiermee wordt duidelijk en tastbaar gemaakt hoe hoog zo’n windturbine tegenwoordig is. Als je er langs loop ervaar je wat een kolossale gevaartes het worden. Je loopt er niet in een paar seconde langs.

windmolens Reijerscop zichtbaar in Harmelen

Helikopter op 240 meter hoogte

Om een andere indruk te geven van de hoogte van een windturbines was er een helikopter geregeld. Hiermee kregen de toeschouwers ook een bijzondere indruk. Op de foto is de helikopter nog maar kleine stip in de lucht. En dan te bedenken dat de windmolens veel groter zijn dan de helikopter. Daarbij blijft het niet bij 1 windmolen. Het college van gemeente Woerden heeft er 4 gepland in Reijerscop – Harmelen.

windmolens Reijerscop zichtbaar in Harmelen

Windmolens Reijerscop straks zichtbaar in Harmelen.

De helikopter was ook zichtbaar binnen de bebouwde kom van Harmelen. Op de Mauritshof was deze duidelijk zichtbaar. Om een visualisatie te maken hebben we een windmolen geplaats op de plek waar de helikopter hangt. Daarmee wordt duidelijk dat ze goed zichtbaar zullen zijn voor een groot deel in Harmelen (Windmolens Reijerscop zichtbaar in Harmelen). Van oktober tot en met maart zal dit de nodige slagschaduw veroorzaken. Slagschaduw veroorzaakt een stroboscoopeffect binnenshuis. Ook zal het voor de nodige geluidsoverlast zorgen. De gezondheidsrisico’s hiervan zijn tot nu toe niet onderzocht. Inwonersbelangen wil dan ook geen windmolens in gemeente Woerden.