Woerden open op zondag, niet later, maar nu

14 november 2014

WoerdenZondag

Op 27 november zal Inwonersbelangen een motie in stemming brengen om de zondagsopenstelling te liberaliseren. Inwonersbelangen vertrouwt erop dat de meerderheid in de raad hierin meegaat, gelet op hetgeen de diverse partijen hun kiezers eerder hebben beloofd.

De veranderende koopgewoonten en vrije tijdsbesteding lopen steeds meer in elkaar over. Zo hebben winkeliers te maken met teruglopende koopkracht van consumenten, internettransacties en de behoefte om belevingsgericht te winkelen. Zij zijn nu gebaat bij een eigen invulling van de winkeltijden.

Wij hebben respect voor ieders levensovertuiging, aldus Hendrie van Assem (fractievoorzitter van Inwonersbelangen) maar vertrouwen erop dat de partijen in staat zullen zijn om over hun eigen geschapen schaduw heen te springen. Bedrijven en inwoners vragen niet om betutteling maar om een faciliterende overheid. Niet in te zien is dat wiet en hasj kennelijk wel op zondag mag worden verkocht, maar een slijter gesloten moet zijn. Dit geldt ook voor andere ondernemers die in Woerden op zondag open zijn: restaurants, horeca en uitgaansgelegenheden zoals de bioscoop en het kinderspeelparadijs.

Uiteraard zijn de winkeliers niet verplicht om open te zijn op zondag. Een Woerden dat zich wil presenteren als het bruisend middelpunt van het Groene Hart is er bij gebaat dat koopstromen binnen de gemeente blijven en dat een vitale stad, ook vanuit toeristisch oogpunt, op zondag open en gastvrij is.

Wil je je mening geven? vul dan deze enqête gestart door de winkeliers in.