zwemnoodle

Septembermarkt – Zwemnoodles

Zwemnoodles

Bij Inwonersbelangen kunnen kinderen zwemnoodles winnen. Dit kan op zaterdag 7 september op de Septembermarkt in Harmelen, waar Inwonersbelangen aanwezig is. Zwemnoodles zijn praktisch om het zwemmen te leren. Precies wat Inwonersbelangen wil met de toekomst van de zwembaden in gemeente Woerden: een praktische aanpak.

Inwoners kunnen met de lokale partij deze zaterdag in gesprek gaan over wat er speelt en leeft in Harmelen. Naast de plannen over het zwembad H2O bijvoorbeeld ook over de stand van zaken met betrekking tot windturbines en wat de stagnatie van nieuwbouw woningen betekent voor inwoners zelf, voor jongeren of direct betrokkenen. Natuurlijk kunnen ook goede ideeën en andere dingen die leven en spelen gedeeld worden.

Wat gebeurt er met het zwembad H2O?

Woerden heeft 2 zwembaden waar de gemeente nu onderzoek naar laat doen over hun toekomst. Inwonersbelangen vindt het uitvoeren van onderzoek door externen zonde van het geld. Het geld kan beter gebruikt worden om beide zwembaden op te knappen voor de komende 10 jaar. Veel opknapwerkzaamheden zijn er niet nodig voor H2O. Dit zwembad moet, net als het Batensteinbad, gewoon behouden blijven. De kinderen krijgen er zwemles en de ouderen blijven soepel van in de spieren. De bezetting van het zwembad is erg goed. En de bijbehorende zalen worden ook goed gebruikt.

Windturbines in Harmelen – Reijerscop

Het college (Lijst van der Does, CDA, PW en CU/SGP) dendert voort om zo snel mogelijk windturbines geplaatst te krijgen in Harmelen. De vastgestelde stappen worden met voeten geschreden. Bij deze stappen zou een toetsingskader opstelt en vastgesteld worden of en onder welke voorwaarde windturbines van 270 meter hoogte geplaatst kunnen worden. Na vaststelling hiervan zou, bij een positief besluit over het toetsingskader, de marktconsultatie plaats vinden. Door het college wordt nu reeds de marktconsultatie uitgezet: welke partijen hebben interesse om de windturbines te plaatsen en wanneer is het voor hen aantrekkelijk. Onbegrijpelijk volgens Inwonersbelangen.

Geen norm voor afstand windturbines – woningen

Een andere punt is dat er nog geen normen zijn voor de afstand tussen windturbines en  woningen. De regering en Tweede Kamer zijn voornemens om dat dit najaar te gaan vaststellen. Een petitie om op basis van echt onderzoek normen op te stellen is gestart. De huidige normen zijn op basis van berekeningen. Tijdens de septembermarkt zal Inwonersbelangen oproepen om de petitie te tekenen: https://tegenwind.petities.nl

Delen: