Aanbieden petitie “Behoud Hofpoort” aan de 2e Kamer

2 november 2014

Petitie 2e kamer2Op dinsdag 11 november wordt de petitie “Behoud het Hofpoort Ziekenhuis” aangeboden aan de 2e Kamer in Den Haag. De aanbieding zal aan de vaste commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn om 13.30 uur.

Een aantal ondertekenaars (onder andere Ed Soepnel) heeft het iniatief genomen om de petitie aan te bieden aan de Tweede Kamer. Zij zullen bij het aanbieden de landelijke partijen oproepen om zich te verdiepen in de situatie van het Hofpoort Ziekenhuis. Duidelijk wordt gemaakt dat 14.500 inwoners het Hofpoort Ziekenhuis willen behouden. Daarnaast wordt aandacht gevraagd over een negatief effect van de ingezette martkwerking in de zorg. Vanaf dat de fusie aangekondigd is door het Hofpoort, is gebleken dat er geen democratische zeggenschap is over deze publieke taak. Inwonersbelangen en Lijst van der Does vinden ziekenhuiszorg en acute spoedeisende hulp publieke taken.

Belangstellenden die steun willen betuigen bij de aanbieding van de petitie in Den Haag zijn welkom. Contactpersoon daarvoor is Jan-Hubert van Rensen: 06 1673 8533.