kinderfietsplan

Kinderfietsplan, ieder kind een fiets

Wim de Kruif, van Inwonersbelangen, maakt sinds 2011 deel uit van het ANWB-Mentorenkorps. Zij zetten zich vrijwillig en belangeloos in voor de doelstellingen van ANWB. Het gaat hierbij om recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. Als Mentor is Wim actief met het begeleiden van activiteiten waarbij ze andere vrijwilligers bijstaan en ondersteunen.

kinderfietsplan

Kinderfietsplan

Wim steekt veel tijd in de maatschappelijke initiatieven van de ANWB zoals de lichtbrigade voor een veiliger verkeer voor goed verlichte fietsers. Een bijzondere onderdeel is het kinderfietsplan. Dit plan heeft als doelstelling dat elk kind recht heeft op een fiets. Ook dit jaar haalt hij fietsen op bij inwoners en brengt deze bij het inzamelpunt van de ANWB. De afgelopen maanden heeft hij al 100 fietsen opgehaald. De ANWB knapt deze fietsen op en geeft ze aan de kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Doneer een fiets, elk kind veilig op de fiets

Help je, samen met de ANWB, mee om elk kind al jong meters te laten maken? De ANWB zoekt 15.000 bruikbare, in redelijke staat verkerende fietsen. Heb je er één over? Doneer je fiets of ga naar de volgende URL/Link: https://www.anwb.nl/forms/over-anwb/kinderfietsenplan/doneer-een-fiets