Koopzondag in Woerden

Koopzondag in Woerden

Eindelijk hebben de ondernemers de vrijheid op open ter zijn wanneer ze willen. De koopzondag in Woerden is een feit. In de raadsvergadering van 21 december was er eindelijk een meerderheid om de zondag vrij te geven. De ondernemers hebben de keuze of ze open willen.

3 jaar lang heeft de coalitie geen oog gehad voor maatschappelijke ontwikkelingen

Bijna 3 jaar heeft het geduurd. Drie jaar oponthoud. Zes moties hebben Inwonersbelangen en Lijst van der Does ingediend. Zes keer nul op het rekest. Niet aflatende drukte op de publieke media. Constante druk vanuit ondernemers en de publieke opinie.

Koopzondag in Woerden

En dan, jawel, een onderzoek. Waarvoor? Voor iets wat coalitiepartijen allang wisten en allang wilden?

Onderzoekskosten, rapportkosten, publieke campagnes vanuit de samenleving en inkomstenderving, een wethouder de laan uitgestuurd en afhankelijk van wat er vanavond gebeuren gaat mogelijk nog een wethouder met wachtgeld.

Onachtzame, nonchelante verspilling en verbeuzeling. Geld en aandacht waar bijv. de Voedselbank en of de stichting Leergeld erg blij mee zouden zijn. Ook vluchtelingenwerk zou het prima van pas komen. En dat alleen maar omdat VVD, Progressief Woerden, D66 en sterk Woerden een schaamlap zochten.

Het is maar waar je je prioriteiten legt.

Koopzondag in Woerden
De raadsvergadering van 21 december 2016 was druk bezocht

Drie jaren klucht voor de koopzondag in Woerden

 

En aan u allen hier en thuis die de klucht van de koopzondag de afgelopen jaren gevolgd hebt. U en ons kan de vreugde niet ontnomen worden. Het ziet er naar uit dat het doel bereikt is.

Wij van Inwonersbelangen feliciteren en danken.

Mensen van de Albert Hein, de Bosrand, de Gamma, de Jumbo, de Praxis de Emté en al die andere ondernemers;  jullie hebben er flink aan getrokken.

Mark Bontje, je gooide de knuppel in het hoenderhok.

Hulde aan jullie allemaal, want, zonder jullie druk en zonder jullie initiatieven en jullie steun was het hier politiek niet voor elkaar gekomen.

Het is bereikt, maak er wat moois van!