Op is op

Op is op, Steunpunt hoge energierekening weer geopend

In het journaal van 23 april 2025 is aandacht besteed aan de heropening van het Tijdelijke Noodfonds Energie. Dit steunpunt is opnieuw beschikbaar voor mensen die kampen met hoge energiekosten: Steunpunt weer geopend voor mensen met hoge energierekening

Op is op: Het Tijdelijk Noodfonds Energie is open voor aanvragen

Vorig jaar was de pot met geld leeg voordat het einde van de aanmeldperiode was afgelopen. Om deze keer niet mis te grijpen, adviseert het Noodfonds mensen uiterlijk deze week nog een aanvraag te doen. Wel zou het kunnen dat het vandaag te druk is om een aanvraag te doen!

Zo’n 180.000 Nederlanders hebben via de website noodfondsenergie.nl aangegeven interesse te hebben in de geldhulp. “We gaan kijken wie ervoor echt in aanmerking komt”, zegt een woordvoerder van het fonds. Huishoudens met een bruto-inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum, inclusief vakantiegeld, komen in aanmerking voor de steun. Voor een alleenstaande is dit 3400 euro en voor samenwonenden 4740 euro bruto per maand (Tijdelijk Noodfonds Energie).

Wat dit betekent dit tijdelijke noodfonds voor Woerden?

Dit tijdelijk Noodfonds Energie betekent ook voor inwoners van Woerden een belangrijke kans op verlichting van de hoge energierekeningen.

Vragen over op is op

Naar aanleiding van de recente heropening van het Tijdelijke Noodfonds Energie heeft Inwonersbelangen vragen hoe de gemeente Woerden hiermee omgaat en wat dit concreet betekent voor onze inwoners. Dit fonds kan immers voor veel huishoudens verlichting bieden in een tijd van hoge energiekosten.

  1. Hoe zorgt en/of heeft het college ervoor gezorgd dat onze inwoners in Woerden op tijd op de hoogte zijn van het Tijdelijk Noodfonds Energie? Via welke communicatiekanalen is dit gecommuniceerd?
  2. Wordt of is er actief gecommuniceerd richting doelgroepen die minder digitaal vaardig zijn of de Nederlandse taal minder goed beheersen? Zo ja, op welke manier gebeurt dit?
  3. Zijn er samenwerkingen met lokale organisaties (zoals welzijnswerk, voedselbank of buurtteams) om informatie te verspreiden en onze inwoners actief te benaderen?
  4. Biedt de gemeente ondersteuning aan haar inwoners bij het aanvragen van de energietoeslag of hulp van het Tijdelijke Noodfonds Energie? Bijvoorbeeld via een fysieke loket, telefonische hulp of hulp bij het invullen van de betreffende formulieren?
  5. Wat doet de gemeente voor inwoners die buiten de inkomensgrens van het Noodfonds vallen, maar desondanks met hoge energiekosten te maken hebben?
Delen: