14.500 handtekeningen voor “Behoud Hofpoort” aangeboden

20 oktober 2014

AanbiedingPeptie LR Vandaag is de petitie “Behoud het Hofpoort Ziekenhuis” aangeboden aan Mevrouw van Rossem van het Zuwe-Hofpoort ziekenhuis en dhr. Biesma van het Antonius- ziekenhuis. De 14.500 handtekeningen zijn een duidelijk signaal van de inwoners. Zij willen dat het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden behouden blijft.

Hendrie van Assem en Jaap van der Does overhandigden de petitie. Voor de aanwezigen was er ruimte om vragen te stellen aan de directies van de ziekenhuizen. Een verloskundige maakte zich zorgen over de kraamzorg: “De afgelopen jaren is er in en rondom Woerden veel bereikt op dit gebied. De geboortesterfte is fors gedaald. Als de kraamafdeling verdwijnt uit Woerden worden reistijden langer voor acute zorg. Dit zal de verbeteringen van de afgelopen jaren niet ten goede komen”, aldus de verloskundige.

Andere zorgen die geuit werden betroffen de werkgelegeheid, de bereikbaarheid en het toenemende aantal vragen over de noodzaak van fusies. Fusies die slechts leiden tot steeds grotere organisaties in Nederland en die in vele gevallen geen significante voordelen opleveren.

Bij de afsluiting gaf Hendrie van Assem aan dat inwoners trots zijn op hun ziekenhuis. Vanuit onze klantpositie zullen we de komende tijd ook de verzekeraars aanspreken. De vaste Kamercommissie in Den haag laten we weten dat een groot aantal inwoners van onze gemeente zich in een petitie heeft uitgesproken voor het behoud van Het Zuwe-Hofpoort ziekenhuis in Woerden.

Bovenal willen Inwonersbelangen en Lijst van der Does meer betrokkenheid en transparantie over de toekomstplannen. De directies van de ziekenhuizen gaven daarop aan dat zij verwachten begin 2015 het fusieplan rond te hebben.