Bizar besluit binnenstad

6 november 2014

Monpolie WoerdenOm de binnenstad van Woerden levendig te houden en economisch aantrekkelijk heeft de gemeente Woerden een aantal besluiten genomen. Inwonersbelangen is grote voorstander van het levendig houden van de binnenstad. En is van mening dat er veel goeds staat in de nota kloppende binnenstad

Wel staan er paar vreemde zaken in. Zo worden winkels buiten het centrum ontmoedigd en in de toekomst onmogelijk gemaakt. Mogen kantoren zich niet meer vestigen in de binnenstad. En wil men de impact van de winkels open op zondag niet onderzoeken. Het voorstel van inwonersbelangen is  hier te lezen. Is het nou goed voor de middenstand dat winkels open zijn op zondag, maakt het niets uit of is het effect negatief? De overgrote meerderheid van de politiek in Woerden sluit hiervoor haar ogen.

Dus als je een winkel wilt starten buiten de binnenstad dan kan dat niet meer. Je kunt daarvoor alleen in centrum terecht, met hoge huurprijzen. Kantoren worden geweerd, waarmee winkelend publiek tussen de middag of na afloop van de werkdag gemist wordt door de middenstand. Dit geldt natuurlijk ook voor broodjeszaken of lunch gelegenheden. Een ongewenst effect is dat zeer waarschijnlijk de huurprijzen omhoog zullen gaan. Immers in een zeer beperkt gebied mogen nog maar winkels zijn.

Het wordt nu zeer goed opletten op de verwachte negatieve effecten. Een gemiste kans aldus Inwonersbelangen. De leidraad is nu vastgesteld. De nuances die Inwonersbelangen voorstelden   download hier    (nuances Inwonersbelangen)   kregen helaas en onverklaarbaar geen gehoor.