HAP en SEH in Woerden

HAP en SEH in Woerden behouden

HAP en SEH in Woerden

Hebben wij als inwoners nog iets te zeggen over de HAP en SEH in Woerden? Over onze zorg? Ondanks de petitie die wij massaal ondertekenden ging de fusie tussen Hofpoort en Anthonius gewoon door. Ondanks de beloftes van verdwenen er geleidelijk aan allerlei functies naar elders. Nu zijn de Huisartsenpost (HAP) en de spoedeisende eerste hulp (SEH) aan de beurt. En dit zonder dat wij er enige invloed op lijken te kunnen uitoefenen. Ergens op een bestuurs -en directie etages zijn besluiten genomen die welke weerstand ze ook oproepen uitgevoerd worden. Hoe regentesk kan het zijn? Het doet denken aan het oude Oostblok waar de macht besluiten nam zonder zich te storen aan de bevolking.

Actie voor HAP en SEH in Woerden

Ook wij van Inwonersbelangen zijn hier boos over en roepen net zoals in 2015 iedereen op zijn stem te laten horen.

Allereerst: Teken de petitie gestart door een inwoner. Klik hier of ga naar https://behoudsehhapwoerden.petities.nl

En laten we de handen in één slaan en ons mobiliseren:

  • Bestook uw zorgverzekeraar
  • Schrijf massaal naar de tweede kamer en daarbinnen de fracties
  • Laat de NZa (zorgautoriteit) het effect zien van hun besluit om de fusie toe te staan

Wij gaan standaardbrieven opstellen en (mail)adressen verzamelen. Binnenkort beschikbaar voor iedereen.

Het wordt ’s-nachts dolen

In het weekend, ’s-avonds en ’s-nachts kunnen we alleen nog maar terecht in het Leidsche Rijn in Utrecht. Dit is minimaal 25 minuten rijden vanuit Woerden west of noord.
Je moet er niet aan denken dat je met een huilend ziek kind ’s-nachts aan het dolen bent om ver weg een arts te bezoeken. Of wat te denken als een oudere bekende iets heeft. Het zijn scenario’s die voor de inwoner van Woerden werkelijkheid dreigen te worden.

De verzekeraars en Tweede Kamer bestoken

De grootste oorzaak is de marktwerking in de zorg. Uiteindelijk zijn het de grote verzekeraars die bepalen waarvoor ze wel en niet willen betalen. Het vreemde is dat wij allemaal klant zijn bij deze grote verzekeraars. Ondanks dat we ze goed betalen hebben we tot nu toe nog maar weinig te vertellen gehad. Bij de fusie van het Hofpoort hebben ze niets aan hun klanten gevraagd. De marktwerking in de zorg is een besluit vanuit de Tweede Kamer. We kunnen massaal onze verzekeraars aanschrijven. En natuurlijk ook de Tweede Kamerleden.

Wij gaan standaardbrieven opstellen en emailadressen verzamelen. Zodat we alle inwoners helpen met een massale  actie.

Eigen initiatieven voor HAP en SEH in Woerden

Er zijn ook eigen initiatieven mogelijk. We kunnen vragen of vanuit Gouda (hemelsbreed maar 10 kilometer van elkaar vandaan) een dependance in gemeente Woerden mogelijk is. Dat zij wel voor de avonden, nachten en weekend zorg kunnen bieden. Of kunnen we vanuit de gemeenschap een eigen coöperatie starten. Er zijn vast nog veel goede andere ideeën. We horen het graag.

Heeft u nog ideeën om voor de HAP en SEH in Woerden? Laat uw stem horen. We horen het graag.