Krant van Woerden

logo_briefhoofd

 

11 maart 2015

Vrijdag 13 maart verschijnt de door ons geïnitieerde “Krant van Woerden”.

Wat “Krant van Woerden”? Hoezo “Krant van Woerden”?

Wel het idee ontstond in de zomer van 2014 en werd ingegeven door onze beleving dat er in de loop der decennia behoorlijk wat is veranderd m.b.t berichtgeving over het wel en wee van de Woerdense samenleving. Of het nu om grote of om kleinere onderwerpen gaat; voor een uitgebreide journalistieke aanpak is er, als het om plaatselijke thema’s gaat, nauwelijks nog ruimte. Krantenland is veranderd. Nieuws brengen is een kostbare en moeilijk rendabel te maken zaak geworden.

In de loop van het najaar besloten we ons plan door te zetten.

Wat we niet konden bevroeden was dat plaatselijke berichtgeving nu, een half jaar na onze start, een actueel thema blijkt. De VNG publiceerde haar zorg over het steeds minder worden van de plaatselijke verslaggeving; het stimuleringsfonds van de journalistiek publiceerde een door haar geïnitieerd onderzoek en de gemeente Heerenveen besloot een journalist in te huren met de opdracht raadsverslagen te maken.

En Woerden? In Woerden verzocht Inwonersbelangen drie onafhankelijke journalisten om te schrijven over een aantal onderwerpen in onze gemeenschap en daar inwoners over te horen. Winny van Rij, Mieke Schilder en Richard Verstegen namen de uitdaging aan. Uitgever VAR uit Breukelen was bereid de uitgave te verzorgen.

Wat zijn de thema’s? Uiteraard de Hofpoortkwestie, de “grote” verkeerskwestie en de binnenstad.

Maar ook het verenigingsleven, participatie in de praktijk, ronde tafelgesprekken over ondernemen in Woerden en het leven in de kernen. Verder artikelen over jongerenwerk, het Thomashuis en Leo Gestel. Soms bekende standpunten maar dan wel beter uitgelicht; soms ronduit verrassend. Ook voor ons. Want, dat willen we duidelijk stellen; het is geen Inwonersbelangen “Waarheid”. Het is de waarheid van Woerden.

Vrijdag a.s. wordt hij bezorgd op 20.000 adressen in Woerden. Of lees hen digitaal: ga naar de Krant van Woerden

Update: foto’s van de presentatie van de Krant van Woerden op vrijdag 13 maart.

KvW3 Kvw1

Kvw2 KvW4

KvW5 KvW6