sfeerverlichting

Sfeerverlichting kapot

Sfeerverlichting kapot in centrum van Woerden

In het centrum van Worden is er veel sfeerverlichting kapot. Wij hebben al meerdere keren de gemeente Woerden erop gewezen dat zij een zorgplicht heeft voor de openbare verlichting. En het wordt niet opgelost. Hendrie van Assem: “Het lijkt erop dat het steeds slechter wordt. Er komt steeds minder sfeerverlichting die het doet.”

Binnenstad feestelijke uitstraling geven mislukt

Er zijn de afgelopen jaren extra inspanningen gedaan om de binnenstad een feestelijke uitstraling te geven. Dit lijkt niet te zijn geslaagd. Er is nogal wat sfeerverlichting kapot in het centrum van de stad. En de verlichting op de Groenendaal en de Hoge Woerd doet het ook niet meer. Er zijn armaturen weggehaald en worden blijkbaar niet meer vervangen. Storing worden niet of nauwelijks opgepakt. Hendrie van Assem: ,,Nadat we de storingen ook zelf hadden geconstateerd kregen we ook diverse meldingen van inwoners die storingen bij de gemeente hebben gemeld en daar geen antwoord op hebben gekregen”, aldus Inwonersbelangen. ,,Hoe komt dat?”

Vragen over sfeerverlichting

Voor Inwonersbelangen is dit reden om dit nogmaals onder de aandacht te brengen van het college. We hebben de volgende vragen gesteld over de sfeerverlichting:

  1. Waarom worden de armaturen die weggehaald zijn niet meer vervangen?
  2. Waarom duurt het zolang om een storing in een redelijk termijn op te lossen?
  3. Is het contract met de onderaannemer die storingen moet oplossen nog wel acceptabel?
  4. Nadat we de storingen ook zelf hebben geconstateerd kregen we ook diverse meldingen van bewoners die storingen hebben gemeld en daar geen antwoord op hebben gekregen. Waarom krijgen deze mensen geen antwoord?
  5. Wat gaat dit college doen om te zorgen dat we een aantrekkelijke, gezellige en veilige binnenstad behouden?

Download hier de ingediende vragen.