Veilige oversteek voor senioren op de Oudelandseweg

Inwoners en bewoners van het Oudeland hebben vele keren aangegeven dat er zo hard word gereden op de Oudelandseweg dat zij het verzoek gedaan hebben om bij de reconstructie een veilig oversteek te maken.
Inwonersbelangen vraagt zich af waarom dit niet is meegenomen en heeft hierover artikel 42 vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Artikel 42 vragen Veilige oversteek voor ouderen op de Oudelandseweg

Al weer een paar dagen is de Oudelandseweg weer vrijgegeven na het opknappen van zowel de beide voetpaden als de weg zelf. Dat ziet er prachtig uit maar geeft ook direct aanleiding om vragen te stellen omdat de weg nu nog meer uitnodigt om hem als snelweg te gebruiken. Inwonersbelangen heeft vele keren gemeld dat de snelheid hier problemen geeft bij het oversteken van de weg, ook bewoners van het Oudeland lieten ons weten dat de weg als een racebaan ervaren word. Deze inwoners hebben dit ook de gemeente diverse keren laten weten. Zij zouden graag zien dat er ter hoogte van de Kerk en/of Ouderencentrum op de Oudelandseweg een veilige oversteek gemaakt zou worden omdat in de appartementencomplexen aan beide kanten van de weg veel ouderen zitten die de weg over moeten steken. Ook het instellen van een 30km zone vanaf de Oostdam tot aan de oversteek van het Brediuspark zou een optie kunnen zijn.
Een goed voorbeeld van een veilige oversteekplaats is te vinden op dezelfde weg bij het Brediuspark.Naar aanleiding hiervan heeft Inwonersbelangen de volgende vragen:
1. Is het de gemeente bekend dat inwoners aan de Oudelandseweg dit verzoek aan de gemeente hebben gedaan?
2. Is er overleg geweest met de bewoners die op de Oudelandseweg wonen?
3. Kan de gemeente deze veilige oversteek voor vooral de oudere gebruikers
alsnog realiseren?
4. Waarom is er in deze wijk geen geluidsarm asfalt gebruikt?
5. Is het niet verstandig om de uitrit bij het Park Oudeland een duidelijke aanwijzing te geven dat er een inrit/uitrit op de weg uitkomt?
25-07-2022
Inwonersbelangen
Fractievoorzitter Hendrie van Assem