veiligheid Woerden

Vraagtekens over veiligheid Woerden

veiligheid WoerdenIn de ochtend van 4 mei is een bejaarde inwoonster van Woerden aangevallen door een hond die op dat moment uitgelaten werd. De beten zijn afschuwelijk en leidde tot een ziekenhuisopname. De verwondingen zijn dusdanig dat mevrouw nog steeds in het ziekenhuis ligt.

Het vervolg en de afhandeling van deze zaak verliep voor de betrokkenen schokkend en teleurstellend. Pas na vijf dagen was de politie bereid een aangifte op te nemen. In de tussentijd zou er vanuit de instanties contact opgenomen worden met betrokkenen, maar dat is niet gebeurd.

Eigenlijk was het zo dat pas nadat er foto’s van de bijtwonden getoond werden en het voorval persaandacht had er actie kwam. De politie heeft een hondenspecialist de volgende dag ingezet en deze oordeelde dat de hond gemuilkorfd moest worden. Dit advies is naar de burgemeester gegaan. Vervolgens heeft het volgens betrokkenen nog dagen geduurd voordat er een besluit genomen werd.

Aangifte niet meer vanzelfsprekend

Ondertussen was er ook al nationale media-aandacht voor het incident en de wijze van reageren van politie en gemeente. Voor betrokkenen en schokkende en teleurstellende ervaring.┬áHet is voor de politie niet meer vanzelfsprekend om in actie te komen. Sterker nog ook het opnemen van een aangifte is al niet meer vanzelfsprekend. “De hond kreeg geen opdracht om aan te vallen” was de eerste reactie.

Vragen over veiligheid Woerden

De gang van zaken heeft ertoe geleid dat Inwonersbelangen vragen heeft gesteld aan het college. Onder andere of het klopt dat het 15 dagen duurde voordat er besloten werd om de hond te muilkorven. Maar ook of het klopt dat de samenleving gedurende deze periode niet beschermd was tegen de hond.

De vragen kunt u hier downloaden.

Ervaring delen over veiligheid Woerden?

Heeft u gelijksoortige ervaring? Zo ja wilt u ze met ons delen? Het kan via het e-mailadres: handhavingwoerden@inwonersbelangen.nl