Apotheek

Onze reactie op de komst van Allerzorg naar Woerden

Van 5 dagen van 8.00 tot 17.00 bereikbare huisartsen naar 7 dagen per week van 7.00 tot 22.00

  • Niet alleen voor calamiteiten, zoals in de oude HAP, maar ook voor gewoon huisartsenbezoek.
  • Geen vrij hoeven nemen om met een van je kinderen naar de dokter te gaan omdat dat ook op een avond of in het weekend kan.

Of Woerden wel of niet een ziekenhuis heeft mag, zo vinden wij, niet bepalen of er buiten kantoortijd nog huisartsenzorg beschikbaar is voor de inwoners van Woerden en omgeving. Als je klachten hebt, waarbij je twijfelt of wachten tot morgen of maandag wel verstandig is, moet je in Woerden bij een arts terecht kunnen voor diagnose en advies of verwijzing. Los daarvan: “Is het nog wel van deze tijd dat je, als je allebei  werkt, vrij moet nemen om naar de dokter te kunnen gaan; voor jezelf of met een van je kinderen?”

Ziekenhuis is het grotere doel

Het grotere doel (ziekenhuis terug) vergeten wij niet. De gebouwen zijn er nog en we zullen erop toezien dat die niet verkwanseld worden. Maar om te bereiken dat ons ziekenhuis weer operationeel wordt, is er veel maatschappelijke druk nodig. Op de zorgverzekeraars, op het Antonius en op de Haagse politiek.

Dat dat veel energie kost is niet erg. Dat dat heel veel tijd gaat kosten wel.

Immers, wat hebben we eraan te moeten wachten tot er in Den Haag een politieke meerderheid komt die regelt dat het ziekenhuis weer terug komt? Nieuwe tweede kamerverkiezingen zijn er pas over vier jaar en dan nog is het afwachten of het politieke klimaat zo wordt dat er voor Woerden wat verandert.

Die weg is te onzeker en duurt te lang.

Eerst Apotheek, SEH en Patiëntenraad

Wij denken daarom dat er met het initiatief van Medsync en Allerzorg iets belangrijks bereikt is maar nog niet genoeg. Waar we nog voor doorgaan:

Apotheek

Het is niet goed dat er in Woerden wel medicijnen in de apotheken liggen maar dat ze buiten kantoortijd niet beschikbaar zijn. Ook daar moet wat aan gebeuren.

SEH

Biesma, de directeur van het Antonius ziekenhuis, heeft op meerdere publieke bijeenkomsten gezegd dat, als er in Woerden weer een HAP komt, hij bereid is de SEH                       weer in te richten. We hebben hem te houden aan die uitspraak.

Patiëntenraad

Belangrijk is het dat Woerden een patiëntenraad opricht. Een raad die waakt over de belangen van de ziektekostenverzekerden van Woerden en omgeving en die als                                  vertegenwoordiger van de verzekerden niet voorbij gelopen kan worden door de verzekeraars en de medische zorgverleners. Binnenkort zal dat binnen de gemeenteraad aan de orde komen.

Maar voor nu:

Dank aan al de mensen die hun handtekening gezet hebben en aan al de mensen die die handtekeningen ingezameld hebben. Het heeft een ieder die, publiekelijk dan wel achter de schermen, eraan gewerkt heeft het plan voor elkaar te krijgen, enorm geholpen.

Blijf ons steunen; dan maken we het met elkaar mogelijk dat er weer een SEH komt, dat er ook buiten kantoortijd in Woerden medicijnen beschikbaar zijn en dat er een patiëntenraad komt.