Veel bezorgde inwoners hebben de petitie getekend

27 augustus 2014 

CorryvanBrenk_200x133De eerste globale telling geeft aan dat meer dan 10.000 inwoners de petitie voor behoud van het Hofpoort Ziekenhuis hebben getekend. De handtekeningen zijn verzameld via internet, markten, bibliotheken, stadhuis, en vrijwilligers die handtekeningen zijn gaan verzamelen.

De laatste dag dat de petitie ondertekend kan worden is 6 september a.s. en wel in Harmelen op de septembermarkt. Corrie van Brenk, voorzitter van de Abva-Kabo-Fnv is uitgenodigd om haar handtekening te komen zetten en bekend te maken hoeveel handtekeningen er verzameld zijn.

Bezorgdheid over de toekomst van ziekenhuiszorg voor Woerden en haar omgeving is wat de ondertekenaars middels de petitie uiten. De toekomstplannen en besluitvorming daarover lijken in handen van slechts enkelen. Inwoners en belangenorganisaties voelen zich niet of nauwelijks daarin betrokken. Uit de vele gesprekken blijkt, dat nogal wat inwoners zich ernstig zorgen maken over de voorgenomen fusie van het Hofpoortziekenhuis. Met name de vraag “wat blijft er uiteindelijk op de langere termijn nog over van het Hofpoort” is veel gehoord. Vervolgens begrijpt men niet waarom: “er zijn de afgelopen jaren toch nog grote verbouwingen geweest?” Vreemd want het zijn de inwoners, die via hun zorgpremie de zorgverzekeraars betalen en zo het ziekenhuis financieren.

Inwonersbelangen en Lijst van der Does gaan aan de slag met het mandaat van de vele bezorgde inwoners. Voor een publiek en transparant debat over ziekenhuiszorg in Woerden en omgeving.