Behoud huisartsenzorg

Vervolgacties Behoud Huisartsenzorg

Het actiecomité Behoud Huisartsenzorg is vervolgacties gestart.

Afgelopen zomer hebben meer dan 18.000 inwoners de petitie tot behoud van huisartsenzorg in Woerden en omgeving getekend.

Download hier de poster: Huisarts waar bent u na 17 uur en in het weekend.

Behoud Huisartsenzorg

Behoud huisartsenzorgPrimair huisartsenzorg heeft besloten dat de HAP Woerden per 1 januari 2018 opgeheven wordt. Als gevolg daarvan kan men buiten kantoortijd alleen nog terecht bij de HAP Leidsche Rijn. Daar houden de Woerdense HAP artsen dan zitting.

Het actiecomité blijft van mening dat in Woerden e.o., buiten kantoortijden, ook na het vertrek van de HAP, de huisartsenzorg geregeld en bereikbaar dient te zijn.

De huisartsen van Woerden zijn aangeschreven met het verzoek om na 1 januari bereikbare zorg te blijven organiseren. Ook voor inwoners die geen auto hebben. Helaas is er geen antwoord ontvangen. Reden voor het actiecomité om over te gaan tot publieksacties. Vandaag is de eerste actie gestart:

Huisarts waar bent u? Na 17 uur en in het weekend?

Huisartsen laten zich wel horen via de Media

In de media laten de huisartsen wél van zich horen. Hierin klinken de vastgeroeste containerdogma’s. Bijvoorbeeld, dat er een apart gebouw moet zijn om een moderne huisartsenpost te kunnen bemannen. Of dat er een spoedeisende hulp in hetzelfde gebouw moet zijn. Allemaal zaken waar de bevolking van Woerden en omgeving niet om vragen. Op een doordeweekse dag heeft de huisarts ook geen spoedeisende hulp in hetzelfde gebouw nodig. De bevolking wil bereikbare huisartsenzorg. Voor gevallen waarvoor je niet direct een ambulance belt, maar wel twijfelt of je naar een ziekenhuis moet. Dit kan uitstekend in de eigen praktijken van de huisartsen.

Vandaag en komende tijd worden posters en stickers uitgedeeld om thuis op te hangen  en overal te plakken waar het mag. Hiermee wil het actiecomité de huisartsen bewust maken waar hun patiënten om vragen. En als de organisatie waarin zij zich verenigd hebben Primair Huisartsenzorg, niet meer in staat is dat te regelen of dat niet meer wil regelen, dan is het de vraag of het dan nog in het belang van de patiënten is en dus zinvol dat men nog bij die organisatie aangesloten blijft.

Het actiecomité, met ondersteuning van Inwonersbelangen, Lijst van der Does en de SP Woerden, heeft de huisartsen uitgenodigd voor een gesprek. Tot nu toe zijn de huisartsen niet op die uitnodiging in gegaan.