30 jaar Inwonersbelangen

30 jaar Inwonersbelangen

Kennis maken met Inwonersbelangen? Is lokale politiek iets voor jou? Of wil je aansluiten bij de lokale die al 30 jaar bestaat? Dat kan! Op zaterdag 1 juni organiseren we een barbecue voor alle leden en belangstellende. Op 19 juni organiseren we de Meet & Greet samen met het Kennispunt Lokale Politieke Partijen. Interesse, wil je komen of heb je vragen? Je kunt je aanmelden of meer informatie krijgen via contact@inwonersbelangen.nl.

30 jaar lokale politiek in gemeente Woerden – Inwonersbelangen

Inwonersbelangen bestaat alweer 30 jaar. Op 29 december 1993 is deze politieke partij  opgericht. Als aan tafeleen van de pioniers in de lokale politiek. Hendrie van Assem was één van de oprichters: “De lokale politieke partij werd opgericht omdat de gemeente de opbrengst van de Centrale Antenne Installatie (CAI) zich toe wilde eigenen. Vreemd, want de inwoners waren collectief eigenaar van de CAI. Met succes werd dit voorkomen en werd de opbrengst van 300.000 gulden verdeeld.”

Lokale politiek heeft veel bereikt

Lokale politiek kenmerkt zich door samen op te trekken met de inwoners. Jan-Hubert van Rensen is al meer dan 20 jaar actief namens Inwonersbelangen: “Een aantal voorbeelden van wat er bereikt is: Er iskoopzondag Woerden rond de eeuwwisseling voorkomen dat de proef met de tolpoortjes voor rekeningrijden in gemeente Woerden doorging. Met het verdwijnen van de wijkagent is de wijk-Boa geïntroduceerd. Tot nu toe is er voorkomen dat er windmolens komen, die de leefomgeving van veel mensen aantast. In 2017 is de koopzondag er eindelijk ook in Woerden gekomen. En recentelijk hebben we het voor elkaar gekregen dat de hondenbelasting afgeschaft is.”

De rijke historie van Inwonersbelangen

Na een goede campagne begin 1994 slaagt Inwonersbelangen erin om 5 zetels te behalen en neemt Inwonersbelangen deel aan de coalitie inclusief een eigen wethouder. Na de gemeentelijke herindeling van 2001 komt Inwonersbelangen met 2 zetels in de gemeenteraad. Met deze 2 zetels is een cultuurverandering ingezet. Er wordt meer en meer vanuit de inwoners gedacht. De lokale politiek wortelt zich vanaf dan ook in gemeente Woerden.

Lokale politiek: Gewoon, betrokken en dichtbij

Jeanet de Mari is al 10 jaar actief bij Inwonersbelangen: “De leden van Inwonersbelangen zijn mensen zoals jij en ik. Jong, oud, vrijgezel, vader, moeder, opa en oma. Werkzaam als verpleegkundige, manager, veteraan, arts, loodgieter, ambtenaar en buschauffeur. Mensen die gewoon, betrokken en dichtbij willen zijn. Daarbij baseren we ons altijd op de feiten. Wat willen de inwoners en wat gaat het kosten?”

Meet & Greet Inwonersbelangen 19 juni om 19.30 uur

Deelgenoot worden van één van de oudste lokale partijen in Nederland? Wil jij je actief inzetten voor Kamerik, Zegveld, Harmelen en Woerden en ontdekken of actief zijn bij Inwonersbelangen iets voor jou is? Dan nodigen we je graag uit voor de Meet & Greet waar je kennismaakt met onze partij én met de gemeentepolitiek. Meld je nu aan via contact@inwonersbelangen.nl.